Dezodoranti, ki učinkujejo.

Facebook Twitter Pinterest

Imeti dober dezodorant je zelo pomembno, vsaj zame. V obdobju do danes, sem preizkusila že malo morje le-teh in si tudi ustvarila izbor najboljših ter nekaj znanja okrog teh proizvodov. Da preprečimo neprijeten vonj, je potrebno več korakov, ki pa so enakovredni in sem jih omenila tudi v prejšnjem postu. Kot prvo je, umivanje, takoj za tem je uporaba dobrega dezodoranta, kot tretje je nošenje naravnih materialov spodnjega perila in oblačil in ne nazadnje, vzdrževanje stanja čez dan (osvežitev, ponovni nanos dezodoranta, menjava oblačil, tuš etc.). Predstavila bom nekaj dezodorantov, ki jih srečate na mojih poličkah, so preverjene kakovosti in se vračam k njim vedno znova.

Roll-on izvedbe. 

Od vseh vrst, imam sama najraje roll-one. Zakaj? Ker so v obliki tekočine, nanesejo se direktno na kožo, se tam posušijo, načeloma ne puščajo belih madežev, so najbolj učinkoviti po mojih izkušnjah.

Pravilna uporaba. 

Kako pravilno uporabite svoj roll-on. Prvo pravilo je, da ga ne nanesete preveč. Torej, ne nanašate ga s potegi gor-dol in to večkrat, vendar po čisti pazduhi povlečete le enkrat in počakate, da se tekočina posuši. Jaz si pomagam kar s prsti in tekočino vmasiram, da je hitreje.

Anti-perspiranti.

Moji roll-oni so vsi anti-perspiranti. To pomeni, da malce preprečijo potenje oz., da absorbirajo pot, s tem ohranijo pazduhe dlje časa suhe in preprečujejo razvoj bakterij in neprijetnega vonja. Anti-perspiranti načeloma vsebujejo aluminij v različnih oblikah, to je zemeljski element in dokazano v kozmetiki ne povzroča nikakršnih bolezni niti ne poveča tveganja za le-te. Dezodoranti ga vsebujejo veliko manj, kot voda, ki jo pijemo, hrana, ki jo jemo. Najdemo ga med drugim v naravnih mineralnih soleh in kristalih, in je popolnoma varen za uporabo. So pa boljši in dražji dezodoranti veliko bolj naravni oz. narejeni iz naravnih in najbolj kvalitetnih sestavin, kar se pozna vsekakor pri učinku.


Nudit, Helena Rubinstein

Ta roll-on mi je eden izmed najboljših. Prijetno diši po cvetlično-citrusni noti in lesni noti, je zelo kvaliteten, torej zdrži zelo dolgo (učinek anti-perspirant naj bi deloval dva dni, vendar v mojem primeru ni tako), ima ravno pravšnjo kroglico za nanos, ne pušča nikakršnih madežev na oblačilih niti na koži, je narejen za najbolj občutljivo kožo, ne vsebuje alkohola in imam ga za res dolgo časa. Pred časom je bilo pakiranje celo 75 ml in mi je trajal zagotovo več kot pol leta. Zdaj je pakiranje 50ml. Svojega lahko naročite s klikom na ime – Helena Rubinstein, Nudit. 


 Biotherm, Deo Pure.

Ta roll-on je eden izmed najbolj prodajanih roll-onov na svetu, prav tako obstaja v izvedbi za moške. Mislim, da je to Biothermov najbolj prodajan artikel, vsaj bil je. To je prvi boljši dezodorant, ki sem si ga kupila in preizkusila, ter videla, kakšna je dejansko razlika, če kupiš malo boljšega. Od tega momenta nisem nikoli več uporabljala drogerijskih roll-onov. Kar se vzdržljivosti in učinkovitosti tiče je ta roll-on odličen, vendar ni več na mojih poličkah zaradi razloga, da ima za moje pojme preveliko kroglico, nehote naneseš preveč proizvoda, nato se nabira ob robovih in ga ZELO hitro porabiš. Na belih oblačilih mi je tudi puščal rumene fleke, na črnih prav tako.


Shiseido Anti-perspirant  Deodorant

Shiseidov roll-on mi je prav tako odličen. Ima čudovit vonj, ne pušča nikjer madežev, je v ozki embalaži in ima manjšo kroglico, kar mi je zelo praktično glede nanosa in glede porabe proizvoda. Prav tako kot Nudit, ga imaš za dolgo časa. Trenutno uporabljam tudi stick, ki je bele barve, pudraste teksture, imam občutek, da voham sol (poleg dišave seveda). Je prav tako zelo obstojen, malenkost bolj obdrži področje suho, kot roll-on, se pa na temnih oblačilih poznajo črte, ko jih oblečeš in nisi pretirano previden. Embalaža je kjut, vendar me moti, da moraš za doziranje potisniti s prstom na podenj embalaže in potem da stick spraviš nazaj, ga moraš poriniti kar z rokami. Sicer je zelo trden in ga s tem ne poškoduješ, vendar vseeno bi bilo lahko na navoj.


Biobaza.

Za vse tiste, ki se boste bolje počutili, če dezodorant ne bo vseboval aluminija, je Biobaza kar učinkovit, vendar manj, kot ostali. Je brez aluminija (vsebuje potassium alum ali potassium aluminum sulfate, ki je naravni mineralni solni kristal, prav tako vsebuje aluminij, saj je le-ta njegov derivat), alkohola in umetnih dišav. Formula je zasnovana torej na mineralih iz soli in blagodejnih eteričnih oljih, kožo neguje in varuje, ne povzroča rdečice in razdraženosti ter zagotavlja osvežujoč občutek čiste, naravne svežine. Je prav tako antiperspirant. Ta je do sedaj najbolj učinkovit od ‘naravnih’, kar sem jih preizkusila. Jaz uporabljam vijoličnega (izvleček oljčnih in žajbljevih listov, sivka in bergamotka) in zelenega (rožmarin, verbena), dišita odlično. Zanima me, kako se bosta obnesla čez poletje, za enkrat sem navdušena nad relacijo cena:kvaliteta.


Clarins Roll-On.

Trenutno ga uporabljam poleg Shiseidovega stika in Biobaze. Vedno imam v uporabi enega preverjenega in še kakšnega na testu (Shiseido stik, Biobaza). Meni osebno najlepše diši od vseh dezodorantov, kar sem jih kdaj imela, prav tako kot ostali ne pušča nikakršnih sledi na oblačilih in koži. Ne vsebuje alkohola, narejen je za najbolj občutljivo kožo in vsebuje izvleček rožmarina, hamamelisa in Buchu lista. Zmanjša potenje in s tem ohranja pazduhe suhe in tako preprečuje razvoj neprijetnega vonja. Uporabi se lahko tudi po britju. Ima malo večjo kroglico in je na meji med sprejemljivo in malce preveliko. Je med mojimi ponovnimi nakupi. Obstaja tudi v moški različici in je med nasprotnim spolom zelo priljubljen.

To je izbor preverjeno dobrih roll-onov. Če imate težave s prekomernim potenjem in neprijetnim vonjem, morate preizkusiti enega od teh, saj je razlika med komercialnimi, drogerijskimi, ki jih vidite na televiziji in temi, brez primerjave. Tako v kvaliteti, kot tudi v učinku in izvoru sestavin.

Leave a Reply

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.