Kako organizirati zabavo s konceptom?

Facebook Twitter Pinterest

Ne maram pretirano zabav, še manj pa organizacije. Pa vedno pod črto vsi pridejo da zaključka, da mi gre to super od rok in da bom vedno jaz zadolžena za to. Čeprav se branim in skorajda trpim pri tem. Najverjetneje zato, ker sem kreativec in perfekcionist in mora imeti vse smisel, se med seboj povezovati, dopolnjevati do podrobnosti, ki s prostim očesom povprečnim smrtnikom niso vidne. In tako se mučim in hrček v glavi se ne ugasne, dokler se vse ne zloži v skorajda popolno celoto. Ne samo, da sem bila konec septembra 40, še sama sebi sem morala organizirati praznovanje, nekaj kar ne maram na kvardat. In ker sem že ravno bila žrtev takega zahtevnega “projekta”, lahko s teboj vsaj delim, kako sem se zadeve lotila, na kaj sem bila pozorna, vrstni red opravkov in nenazadnje storšek, ki te čaka za tak špas.

Rdeča nit zabave

V prvi fazi je potrebno izbrati rdečo nit zabave. Jaz sem želela, da je to nekaj, kar me zaznamuje že celo življenje in po čemer me vsi poznajo. Nekaj, kar bo izzvalo izjave “itak, čist tvoj stil”. Če ni tega, potem nisem nekaj prav naredila. Ni skrivnost, da me vsi poznajo po kozmetiki, kremcah, parfumčkih, šminkah – torej, tematiko je bilo sila enostavno določiti, vendar zelo problematično za vkomponirati v rojstnodnevno zabavo. Nisem želela, da bi bil to en lepotni žur, kot jih obiskujem ob lansiranjih novosti, ampak da da le eno noto celi zgodbi. S tem sem se bodla zagotovo dva meseca, potem pa se mi je porodila ideja in vse naprej se je skoraj samo zložilo. Torej, rabite le ta moment.

Parfum je najintenzivnejša oblika spomina.

Jean Paul Guerlain.

Mon Guerlain, Parfum Intense

Parfum je res najintenzivnejša oblika spomina. Kako me veseli, da sem že v osnovni šoli uporabljala dobre, obstojne parfume. Včasih kakšnega kupim samo zato, da me popelje nazaj v čas, da mi prikliče spomine. In to je izjava Jean Paul Guerlaina, mojega najljubšega parfumerja. Ali bi lahko bila moja rdeča nit še bolj na mestu? Torej, izbrala sem nov Guerlainov vonj Mon Guerlain Intense za dišavo mojega praznovanja, za dišavo, ki bo ustvarila globok spomin pri povabljenih. Mon pomeni Moj. Torej Moj parfum.

Logotip zabave

S pomočjo odličnega oblikovalca, kolega Denisa Hauptmana, sem oblikovala oz. je oblikoval logotip, ki se je ponavljal povsod, kamor sem ga le lahko vkomponirala.

Vabila

Tudi vabilo mi je oblikoval Denis Hauptman. Na sredini je obris stekleničke parfuma Mon Guerlain, v njej pa moja fotografija, ki jo je posnela pred dvemi leti fotografinja Nataša Medvešek  ravno za zgodbo s tem parfumom. Uporabljen je logotip in spodaj citat. Vabilo je bilo le teaser, saj še nikomur ni bilo jasno, kak pomen ima, seveda poleg tega, da jih vabim na svoj rojstni dan, to je bilo jasno :D. Vabila sem dala natisniti, jih zapakirala v srebrne kuverte, zadaj sem jih zapečatila z okroglo nalepko Mon40 in jih poslala po pošti. 

Lokacija

Če ste bolj iz obrobnih krajev, tako kot jaz, je lokacija kar izziv. Če je ambient že sam po sebi lep, nov, moderen, je verjetno potrebnega manj truda in denarja za dekoracijo in tudi fotografije so verjetno lepše. Pri nas je bil celo izziv najti restavracijo za nočno praznovanje. Pri meni je bila lokacija tudi pogojena s hrano in pijačo, saj poleg vsega nisem imela volje, da bi najemala posebej lokacijo, posebej hrano, kupovala pijačo, jo vozila, pospravljala …jih pa veliko oz. večina organizira na tak način, kar je vsekakor občutno ceneje. Za hrano in pijačo ter cene se dogovorite prej, čeprav ste na koncu še vedno malo v šoku, ne glede na to, kako natančno se dogovorite – vsaj pri meni je vedno tako 😀

Dekoracija

Brez 40 ni šlo …Pripeljala sem tudi izložbo za parfum, kot del dekoracije
V balone na palčkah s konfetki sem vstavila male parfumčke Mon Guerlain

Glavna dekoracija sta bila dva stebra z baloni na palčkah, vseh je bilo 50, natisniti sem dala logotip Mon40, vanje pa sem potisnila novo dišavo Mon Guerlain Intense. Baloni so bili del dekoracije, ob odhodu pa sem vsakemu dala enega za spomin. Ko bo počil, si bodo lahko z mini parfumčkom priklicali spomin na žur. V osrednjem delu je bila tudi črna 40ka, napolnjena s helijem. Dekoracijo sem naročila pri Emini iz Felle Balonov, ki mi je dan pred zabavo tudi prišla vse okrasiti.

V Tediju sem kupila belo zlate slamice
Kupila sem tudi 6 bleščičastih okvirjev, za v katere sem oblikovala različne napise: za đin tonik, torto, Dj-a, borovničke, peneče vino in heštege.

Sedežni red

Ker sem imela goste z vseh vetrov, nisem želela prepustiti sedežnega reda naklučju, zato sem oblikovala tudi tega. Postavila sem ga na vhod, nad njim pa je bila razstavljena risbica, ki mi jo je narisala talentirana Miša. Na kozarce sem pripela kline z imeni in na šopek iz balonov obesila številko mize, za lažjo orientacijo. Mize sem posula z zlatimi zvezdicami.

DJ

Tudi ti so zelo zasedeni, uspela sem enega dobit za ta termin, saj bi bil brez glasbe bolj žalosten žur. Povedala sem mu svoje želje, pošerala tudi play listo, saj sem želela, da se vrti glasba iz 90., ko smo hodili v disko in ga žurali na polno, da nam malo prikliče nazaj te spomine. Hrvaške so bile prepovedane. lol

Aperitiv in peneče vino

Tu je bil dogovor, da imam svoje peneče vino in svoj aperitiv ob prihodu gostov. Oboje sem želela, da je kvalitetno in posebno. Za apertiv sem zbrala slovenski proizvod moje Nike iz žganjekuhe Matavž, Rooster Spirits. Ima odlične Borovničke in pa Viljamovko – po tej je šlo neplanirano zelo dobro, sploh je bila glavni izbor med moškimi gosti, ženske pa smo se sladkale z Borovničkami.

Izbor penečega vina je bil prav tako zelo poseben, saj nisem želela klasike. Odločila sem se za J.P. Chenet ICE EDITION, ki so uvedli nov koncept pitja penečega vina – z ledom. J.P. Chenet je francoska blagovna znamka vina, ki spada med najbolj prodajana francoska vina na svetu. Prepoznamo ga po posebni obliki steklenice in izrednih kombinacijah sort vina odlične kvalitete. Jaz sem se odločila za 2dcl stekleničke, ki so jih postregli s slamicami, ledeno ohlajene. Zagotovo so z njimi vaše zabave še bolj posebne. Roza, bele in črne stekleničke so potešile prefinjene brbončice in bile del dekoracije, šopki” na mizah, pa so bili iz balonov J.P. Chenet.

Torta

Žur brez torte je le navaden sestanek. Mojstrica, ki mi je naredila torto, je takoj vedela, da bo črna, oz., da bosta črni. Bili sta dve. Obe še lepši, kot sem si zamislila. Ena čokoladna, druga z malinami.

Toaletni prostor in hrana za kožo

Tudi toalete nisem prepustila naklučju. Poskrbela sem za pravo hrano za kožo z Weleda Skinfood – novo linijo, kjer so si moji gostje lahko nahranili umite roke. Ogledalo je krasil okvir za najlepše ogledalne selfije.

Skupni strošek praznovanja je bil okrog 2.000€, gostov pa je bilo nekaj manj kot 40 od planiranih 40. Zanima me tvoja tematska zabava, deli jo v komentarju 🙂

Podravčki, Tina.

Leave a Reply

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.