Kisikova nega za tvoj obraz

Facebook Twitter Pinterest

Ko se celice napolnijo s kisikom

Že kakšni dve leti je med mojimi TOP 5  bariernimi kremami, kisikova ali Biodroga Oxygen Formula. Zadnji dve zimi ne morem brez nje, prav tako pa posegam po opciji za mešano kožo tudi spomladi, poleti in jeseni. Biodroga je znamka, ki je namenjena razvajanju, zato je tudi prijetno odišavljena. To dejstvo osreči 98% uporabnic, sama pa raje posegam po neparfumiranih izdelkih, ki pa jih imajo pri Biodrogi MD, vendar je ta rahlo višji cenovni razred. Parfumirane kreme me vedno bolj motijo, čeprav so me že od nekdaj, določeni vonji pa mi ustrezajo in mi nudijo tisto piko na -i pri negi. Med njimi je tudi zvezda tega prispevka, kisikova nega, ki se mi je prikupila že desetletja nazaj, ravno zaradi svojega pudrastega vonja in bogate teksture. 

Biodroga Oxygen Formula

Koža nam daje signale, ko ne more „dihati“. Utrujena, bleda koža, ki ima rahlo sivkast odtenek, ni privlačna. Tak videz je lahko posledica izpostavljenosti stresu, nezdrave prehrane ali kajenja. BIODROGA v tej liniji predstavlja učinkovino: BIOACTIVE NUTRI KOMPLEKS, ki ga sestavljajo Revitalin in biopeptidi. Seveda noben kozmetični izdelek kože ne more oskrbeti s kisikom, a zahvaljujoč učinkovini Revitalin® je izmenjava kisika med celicami v koži izboljšana. Polt postane rožnata, sveža in ima zdrav videz.Biopeptidi spodbujajo sintezo kolagena in krepijo epidermis. Oxygen Formula je tako kot poživljajoč sprehod po gozdu za vašo kožo!

Tekstura in učinkovine

Zelo bogata, izdatna formula. Formulatorka znamke Biodroga mi je povedala, da so bile včasih vse kreme zelo hranilne in bogatih tekstur, zdaj pa tega skoraj več ni in ženske, ki so navajene mastnih krem, skoraj ne najdejo primerne kreme, zato bodo ohranjali to teksturo še naprej. Linija je tako primerna za zelo suho, utrujeno in bledo kožo. Idealno za vse, ki želite izjemno negovalno kremo, meni pa predvsem dobro dane ob uporabi tretinoina. 

  • Bioactive Nutri kompleks – vsebuje Revitalin in biopeptide.
  • Mandljevo olje – krepi in intenzivno neguje kožo.
  • Olje pšeničnih kalčkov – zviša vsebnost maščob v koži ter jo naredi mehko in gladko.
  • Karitejevo maslo – neguje, gladi in ščiti kožo. Presentljivo me v tej linij ne moti, načeloma ne prenašam tega masla in dobim vedno mozolje, saj mi je preveč voskaste teksture.
  • zboljša izmenjavo kisika med celicam, zaradi česar je koža sveža in rožnata.
  • Omili neprijeten občutek zategovanja kože.
  • Kožo intenzivno nahrani.
  • Gladi suhe, luščeče predele.
  • NAMIG: OXYGEN FORMULA 24-urna nega za suhokožo se lahko uporablja tudi za zaščito kože pred vetrom in drugimi vremenskimi vplivi.

Krema za oči, moj favorit

Moj absolutni favorit te linije je zagotovo krema za področje okrog oči. Sama sem velika zagovornica in obsedenka nege tega najbolj občutljivega področja na našem obrazu, kjer se tudi gubice najprej opazijo. Kreme za področje okrog oči morajo biti in ne more jih nadomestiti krema za obraz. Zakaj? To področje ima posebne karakteristike, koža je 5x tanjša, nima por oz. te so nevidne, zato se ne more sama hraniti, mastiti, ščititi, kot se lahko koža na preostalih delih obraza (razen ustnic). Torej, potrebno jo je ščititi z dobrimi kremami. Te kreme morajo biti tudi oftamološko testirane, ne smejo vsebovati parfumov, alkohola in dražečih sestavin, ki jih vsebujejo kreme za obraz. Krema s kisikom je zelo bogata, mastna, polna peptidov in negovalnih olj in masl, kakršna tudi mora biti taka krema. Meni kreme, ki so lahkih in gelastih tekstur spoh ne pridejo v poštev, saj mi kožo še dodatno zategnejo. Vsekakor pa pripročam tudi uporabo seruma za to področje, vendar gre čez obvezno gosta, mastna in hranilna krema. Ta iz linije Oxygen formula je že nekaj časa moja najljubša krema za to področje. 

Leave a Reply

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.