Madara, nova organska kozmetika pri nas

Facebook Twitter Pinterest

Jutri izide nova številka revije L&Z, v kateri pišem lepotno kolumno. Tokratna je posvečena naravni kozmetiki, ki me je prepričala in navdušila. Sama imam rada občutek in misel na naravno, vendar mi je v praksi velikokrat boljše tisto, kar ni tako naravno in o tem ne želim razmišljati preveč. Isto je v kozmetiki. Kaj je zame dobro in kaj ne, se odločam po vonju, teksturi, občutku na koži in efektu, ki mi ga nudi izdelek. Ne poglabljam se preveč v postopke in sestavine, ker me to področje pač ne zanima. Vendar mi pojem naravna kozmetika pritegne pozornost in željo po uporabi, saj so me že velikokrat podučili, da je koža naš največji organ in da pa le ni ok, da nanjo nanašamo vse po vrsti. Zato že leta sledim temu trendu naravne kozmetike in skušam najti nekaj, kar bi me prepričalo bolj kot kaj malce manj naravnega.  Trenutno lahko rečem, da sem našla nekaj znamk in proizvodov, za katere trdim, da so eni izmed najbolj kvalitetnih in naravnih, kar jih lahko kupite pri nas. Med njimi je definivno zadnja novost na tem področju pri nas, to je latvijska znamka Madara, ki jo bom predstavila v tem zapisu, saj si to zasluži. Poglejmo njeno zgodbo.


MADARA – zgodba o uspehu s področja baltsko/nordijske regije

Blagovna znamka MÁDARA je uspešna poslovna zgodba štirih latvijskih žensk, ki se je razvila iz prepričanja, da morajo biti sestavine v kozmetiki tako kakovostne in naravne, da jih lahko zaužijemo. Ameriška igralka Gwyneth Paltrow izpostavlja MÁDARO na svojem blogu kot blagovno znamko za katero stoji  pristna in osebna zgodba.

Sestavine

MÁDARA pridobiva svoje edinstvene sestavine v gozdovih, na travnikih in v jezerih Severne in Arktične regije. V več tisoč letih so se pod krutim in mrzlim severnim podnebjem razvile rastline z edinstvenimi lastnostmi – pomlajevalna brezova voda, vitaminsko bogato arktično jagodičevje, z minerali bogato fosilno blato, zelišča prepojena z antioksidanti, korenike in semena bogata z omega kislinami. MÁDARINE inovativne aktivne sestavine in izdelki so razviti s pomočjo visoko tehnološko naprednih celičnih in vitro raziskav, kar je prava redkost na področju kozmetike. MÁDARA je prva in edina na svojem področju, ki je v negi proti staranju, formule vode  v popolnosti nadomestila z aktivno severno brezovo vodo, ki dokazano zmanjšuje vse vidne znake staranja. Brezova voda izniči poškodbe narejene v DNK kožnih celic in pospešuje celično obnovo.


Organski ECOCERT certifikat, GMP in ISO standardi samo poudarjajo MÁDARINO strast do kakovosti in popolnosti vsakega detajla.

Preteklo leto je MÁDARA uradno odprla vrata  nove tovarne negovalne organske kozmetike v Rigi. Z dostopnostjo vsakemu posamezniku so ustvarili transparentnost, kjer lahko na lastni koži izkusite kako se naravne in organske sestavine preobrazijo v luksuzne kozmetične teksture. Kot podjetje z velikim poudarkom na vrednotah, MÁDARA verjame da je dobra kozmetika tista, ki prodira globlje od kože. Biti okolju prijazen, človeški, zaupanja vreden, transparenten… so vrednote izrednega pomena za MÁDARO. GLOBLJE OD KOŽE je filozofsko bistvo blagovne znamke. Svoje izdelke izvažajo v 25 evropskih držav.


Moj izbor 

Preizkusila sem 5 proizvodov po svojem izboru. Peno za čiščenje, milo za čiščenje obraza z borovnicami in belo glino, organsko olje za vlaženje obraza, fluid za globoko vlaženje kože in pa bio-active roll-on. Nad dvema proizvodoma nisem bila najbolj navdušena, to je bio aktivni roll-on, ker enostavno ni dovolj močan zame, kot niso tudi ostali naravni deodoranti do sedaj. Pena za čiščenje obraza pa me ni prepričala za moje navade, ker občasno nosim make-up in mi ga pena ne odstrani v enem koraku. V tem primeru je potrebno uporabiti dvojno čiščenje. Je pa odlična za umivanje obraza zjutraj ali ob dnevih, ko ne nosim nič make-upa. Zelo lepo diši, je nežna, lahka in ne izsuši kože. Nad ostalimi tremi proizvodi pa sem popolnoma navdušena. Uporabo bom predstavila tudi v teh dneh na INSTAGRAMU, zato, če mi še ne slediš, to storiš TUKAJ

madara misses bondČistilno milo z borovnicami in belo glino

Sem velika navdušenka nad trdimi mili za obraz, vendar je zelo dobro milo težko najti. Sestava mora biti res naravna, da ne izsuši obraza in pa, da milo ne razpoka, da se kljub naravni sestavi dovolj peni. Madarino milo je v vseh primerih odlično. To mi je trenutno eden izmed najboljših čistilcev za obraz. Zmočim ga pod vodo in med dlanmi z lahkoto naredim res bogato peno, s katero si umijem obraz. Nanesem jo kar na predhodno navlažen in naličen obraz. Odstrani vse make-up, tudi maskaro.

Supeoljerseed Soothing Hydration organsko olje za obraz

Obožujem olja za obraz v kombinaciji z uporabo krem in ta Madarin proizvod me je zelo navdušil. Ima čudovit vonj, jaz se šalim in rečem, da diši po šminki. Oljni serum za obraz je super koncentrat semen jagodičevja, sadja in zelenjave. Dokazano je, da deluje na najglobljih celičnih nivojih za odlične razultate. Moj, vlažilni, vsebuje olje 8 super semen in sicer črnega ribeza, brusnice, jagode morske krhlike, brokolija, avokada, ovesa, šipka in svetlina. Uporabim ga na očiščen obraz in navlažen s tonikom, zjutraj in zvečer. S kapalko ga nanesem na prst par kapljic in na obraz. Nadaljujem s kremo. Olje je suho in ne masti moje kože in se vpije takoj ponanosu.

Deep Mofluid madaraisture Fluid, Vlažilni fluid za normalno in mešano kožo

Odlična 24 urna vlažilna kremica/fluid, ki je zelo lahke teksture in se takoj vpije. Kožo ohladi, napne in globinsko navlaži ter zabriše dehidracijske gubice. Ne pušča filma na površini, kar mi je odlično. Ima čudovit svež vonj, jaz bi rekla, da po pomaranči oz. citrusih. Meni na moj tip kože izjemno dopoljnjuje vlažilni oljni serum in je kombinacija teh dveh vse, kar moja koža potrebuje čez cel dan, da ji je udobno. Med sestavinami najdemo redečo deteljo, malino, lipo in pelin, hialuronsko kislino, vitamina C in E. Primerna je za občutljivo kožo in za nego moške kože. Meni zadostuje en potisk, ko sem predhodno nanesla na obraz oljni serum.

To so moji trije najljubši Madara proizvodi, ki bodo odslej imeli prostor na mojih lepotnih poličkah. Proizvode lahko najdeš v izbranih Mueller drogerijah. Kaj vse ponujajo, pa si lahko ogledaš na spodnjih fotografijah. 


NAGRADNA IGRA

Od petka, 31. 3. 2017 do torka 11. 4. 2017 bo na mojem Facebooku in Instagramu potekala nagradna igra Madara. Srečnež bo osvojil 4 proizvode Madara, ki bodo izbrani glede na potrebe njegove kože, da bodo rezultati in zadovoljstvo maksimalni. Za podrobna navodila in sodelovanje, sledi mojem Facebooku in Instagramu od jutri dalje. Linke najdeš pod zgornjimi, zeleno obarvanimi imeni. Nagrajenec bo razglašen na mojem FB in IG profilu. V kolikor se ne javi v privatno sporočilo v roku 7 dni od razglasitve, se veljavnost nagrade razveljavi. Nagrade ni mogoče menjati za denar.

Leave a Reply

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.