Medzobne ščetke za zdrav nasmeh

Facebook Twitter Pinterest

Verjetno bi se marsikdo strinjal z menoj, da spada k lepoti tudi lep nasmeh. Meni je med najpomembnejšimi, saj to opazim med prvim, poleg oči in rok. Vsekakor meni lep nasmeh ne pomeni, da morajo biti zobje snežno beli in vsi v ravni vrsti, pač pa, da svoje zobe negujemo, čistimo in  redno obiskujemo zobozdravnika. Kot za vse ostalo, velja tudi za zobe, da imamo eni boljše, drugi slabše, kar je genetsko pogojeno in na to ne moremo vplivati, lahko pa zelo veliko preprečimo s pravilnim čiščenjem.

Ali ste vedeli, da ima zob pet površin in da z zobno ščetko očistimo le tri? Da 30% površin ne moremo očistiti z ničemer drugim, kot z medzobnimi ščetkami? Da, če bi pravilno čistili zobe, bi jih imeli za celo življenje? 

Ta podatek z medzobnimi ščetkami me je čisto šokiral, saj sem bila prepričana, da svoje zobe čistim odlično, saj uporabljam zobne ščetke Curaprox, kvalitetno zobno pasto, ultra sonično ščetko Sonicare, zobne nitke …S testom, ko sem po svojem popolnem čiščenju (ščetkanje + zobna nitka) uporabila še medzobno ščetko in prepričanjem, da na njen ne bo nič, sem se lahko samo vsedla in zamislila. Nekaj dejstev, ki jim morate vedeti in upam, da tudi sami začnete z uporabo že danes, če tega še ne počnete.


Zakaj medzobne ščetke?

– Ker ima vsak zob pet površin, z zobno ščetko pa očistiš le tri!

– Ker se vnetje dlesni in karies najpogosteje pojavita v medzobnem prostoru!

– Ker so vaši zobje le z uporabo zobne ščetke in medzobnih ščetk 100% čisti

Zakaj so medzobne ščetke Curaprox najboljše?

Žično jedro je narejeno iz kirurškega jekla, zato ne povrzoča nobenih alergij in je zelo primerno za uprabo. Je tanko, gibljivo in vzdržljivo, zato se lepo prilega medzobnemu prostoru in pri tem zmanjša možnost poškodb. Če se ukrivi, ga zlahka poravnamo.

Ščetine so izjemno mehke, tanke, dolge in goste. Zadržijo maksimalno količino oblog in jih, ko medzobno ščetko povlečemo nazaj ven, ne pustijo v medzobnem prostoru, kar sem mislila, da bo praksa. Čisto vse, kar v potisku skozi odprtino zajamejo, tudi prinesejo s seboj ven, ko povlečemo ščetko iz medzobja. To me je resnično pozitivno presenetilo.


Prava zame

Medzobne ščetke so različnih velikosti, saj nimamo vsi enakih medzobnih prostorov, prav tako mi sami, nimamo med vsemi zobmi enako veliko prostora. Torej, lahko uporabljamo več velikosti oz. jih skoraj zagotovo moramo. Zato so pri Curaproxu pripravili sete, ki nam že ponujajo različne velikosti medzobnih ščetk. Če sami težje izberete katere velikosti so za vas najbolj primerne, vam bo pri tem zagotovo pomagal vaš zobozdravnik, saj 800 zobozdravnikov po vsej Sloveniji sodeluje pri osveščanju pomembnosti medzobnih ščetk Curaprox in pravilni uporabi le teh.

Moj nasvet pri uporabi medzobnih ščetk

S časom postane to rutina, ki jo imaš opravljeno v parih minutah. Vse kar moraš vedeti je, da je najboljša velikost medzobne ščetke tista, ki gre ravno za las med zobe. Ne smete jo potiskati na silo, večja kot pa je, bolj zapolni medzobni prostor in več oblog odstrani. Meni je najtežji dostop do medzobnega prostora čisto zadnjih zgornjih zob, na desni strani celo lažje dostopam z notranje strani, kot z zunanje. Ščetko vedno potisnite samo enkrat not in ven, ne delajte ponavljajočih gibov. Jaz jo uporabljam med zadnjimi tremi zobmi zgoraj in spodaj, med ostalimi zadostuje zobna nitka, saj je prostor med zobmi občutno manjši in krajši.  Ščetko med uprabo vedno splahnem, na koncu pa jo umijem in razkužim z alkoholom, ter pokrijem s priloženim pokrovčkom.

Dlesni ne smejo krvaveti, mogoče se to zgodi enkrat ali dvakrat od začetka ali ko še nimamo pravega občutka in vstavimo ščetko nerodno, načeloma krvavitev ne sme biti. V kolikor vam dlesni pogosto ali vedno krvavijo, je to pokazatelj bolezenskega stanja, za kar morate obiskati zobozdravnika.


Več o ponudbi si lahko pogledate na strani

Zdrav nasmeh .

Vprašanja in komentarje lahko pustite pod zapisom 🙂

Leave a Reply

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.