Mineralni filtri in kako preprečiti bel izgled

Facebook Twitter Pinterest

Kot vedno poudarjam, je zaščita pred UV žarki nujno potrebna vse dni v letu, tudi na tak zasnežen dan, kot je danes. UVA žarki so tisti, ki nas ne opečejo, prodirajo pa globoko v kožo in povzročajo poškodbe, kot so razpad kolagena, staranje, gubanje, vnetne procese, poškodbe DNK, diskoloracije etc. Še bolj zaskrbljujoče je, da UV sevanje povzroča DNK poškodbe kože, ki lahko vodijo do kožnega raka. Torej, zaščitni faktor je zelo pomemben, saj preprečuje bolezenska stanja in staranje kože. Zaščita Pred UVB žarki je res pomembnejša, kadar preži nevarnost, da nas opeče sonce, UVA, pa prežijo na nas vsak dan, razen ponoči ne. SPF ali Sun Protective Factor nam pove, kako učinkovito smo zaščiteni pred UVB žarki. Zaščitne filtre ločimo na mineralne, kemične in mešane.

FIZIČNI ALI MINERALNI FILTRI

Mineral filter To so najboljša oblika zaščite pred UVA in UVB žarki ter pred vidno svetlobo, predvsem se priporočajo za izredno občutljivo in otroško kožo. Če najdete takšnega, ki vam ustreza, si ustvarite z njim dolgotrajno vez. Vsebujejo aktivni sestavini cinkov oksid in/ali titanijev dioksid. Ščitijo tako, da fizično blokirajo UV svetlobo, v določeni meri, pa ščitijo tudi pred vidno svetlobo. Tudi ta povzroča diskoloracije ob vnetnih procesih. Za dodatno zaščito pred vidno svetlobo, se uporablja železov oksid (iron oxide). Delujejo takoj ob nanosu. Slaba stran mineralnih filtrov je, da puščajo bel film na koži in se ne mešajo najbolje z make-upom. Da bi se izognili temu, so začeli izdelovati filtre v nano obliki, za katere obstaja strah, da so škodljivi zdravju, saj naj bi se absorbirali v naše telo. Študije dokazujejo, da prodrejo le v stratum corneum, kar je zgornja plast kože in ni dokazano, da bi lahko prodrli globje, zatorej je strah odveč. Če se izognete nanašanju na vreznine, odprte poškodbe, ne bo nič zato.

Rešitev proti belemu izgledu mineralnih filtrov

avene eau thermaleKer so kvalitetne kreme z mineralnimi filtri tudi večinoma bele in zgledamo po njih zelo nezdravi, sem zase poiskala rešitev, ki ta pojav dokaj uspešno preprečuje. Nekatere kreme so poleg belega izgleda še težke za razmazati, vendar imajo kvalitetnejše že zelo lahke in fine teksture, razen pač, belega izgleda. Sama imam zelo rada lahek fluid znamke Avene Eau Thermale, ki se mi je izkazal tudi kot odlična baza za moje podlage. Kljub temu, da je fluid in je namenjen mešani do mastni koži, bi ga priporočila bolj normalni do suhi koži, saj se ga po nanosu na koži čuti kar cel dan, kar ustreza bolj suhim in občutljivim kožam, je pa tekstura gladka in lahka.

1. Rešitev je kot podlaga pretemnim pudrom

Na zalogi imam ravno dva tekoča pudra, ki sta mi za zimo vsaj en odtenek pretemna. Torej, spodaj nanesem mineralni fluid Avene SPF 5o (tudi na ušesa, vrat in vse, kar vidi svetlobo), potem pa čez nanesem pretemno podlago. Fluid jo posvetli za skoraj dva odtenka in je rezultat izjemen. Jaz ga nanašam pod podlge za suho kožo, ne vem pa, kako se ujema s pudri, ki so za mastne kože.

2. Kombinacija s Sensai Bronzing Gelom

Ta proizvod mi je eden izmed najbolj uporabnih, sploh čez poletje. O njem sem že večkrat pisala in ga predstavljala. Pozimi oz. v ostalih letnih časih, pa sem ugotovila, da ga lahko odlično kombiniram z mineralnimi SPF-i in da jih naredi dosti bolj nosljive in hkrati ne doda nobene maščobe in teksture, saj je v obliki gela. Lahko ga zmešate s kremo v dlani in nanesete kombinacijo na obraz, na ostale predele pa samo kremo, ali pa jo nanesete v prvi fazi čez cel obraz, ušesa, vrat, dekolte in na koncu dodate gel le na obraz. Prilagam izgled z in brez gela.


LEVA STRAN : Samo lotion                         DESNA STRAN: Kombinacija s Sensai Gelom

Za vse, ki imate olivno in ne najbolj svetlo polt, pa lahko tak fluid kupite tudi v obarvani izvedbi. Jaz ga imam, a je zame, za nepoletne mesece dokaj temen, čeprav, se ga da tudi nositi, če ga dobro zabrišete po vratu. Za ta proizvod veljajo iste karakteristike, le, da nima belega filma.

Hvala za vašo pozornost, komentarji, mnenja, izkušnje zelo dobrodošli. Po novem, me lahko spremljate me lahko tudi na YOUTUBE-U. Vesela sem vsakega novega sledilca, ki ga seveda zanima tematika nege in boja proti staranju  😀 

Leave a Reply

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.