Obarvaj svoje noge

Facebook Twitter Pinterest

Poletje nas je že dodobra segrelo. Kot opažate, zadnja leta ni več nobenih prehodov. Od tega, da nas zebe, do tega, da se moramo obleči čisto poletno, nas običajno loči le en dan. Za ženske to pomeni lahkotno krilo, oblekica in seveda  gole noge, ki pa so po zimskem spanju ne ravno tenirane. Mene to načeloma ne moti, večino žensk pa išče rešitve, takšne in drugačne. Sončenje tu ne pride v poštev, ker govorimo o obdobju, ko iz zime pride poletje v enem dnevu :D. Do konca sezone že dobimo nekaj barve tudi na noge, čeprav vedno najtežje. Torej, v poštev pridejo samoporjavitveni proizvodi ali proizvodi za instant teniranje. Samoporjavitveni so OK, vendar se jih ne poslužujem rada iz naslednjih razlogov: za nanašanje moraš biti zelo spreten, rezultat je viden komaj po 8ih urah, osebno specifičnega vonja teh krem ne prenašam, lepo je prva dva dni, potem začne bledeti, se brisati, nastanejo lise in fleki …dokler se popolnoma ne odstrani (cca. 14 dni) težko nanašaš ponovno plast, ker nato je šele vse lisasto. Torej lep ten je maksimalno 3 dni in nadaljnih 11 dni morajo biti noge spet pokrite, razen, če se za to pač ne zmenite. Zato so zame najboljše obarvane kreme za noge, katere nanesemo zjutraj, operemo zvečer in postopek ponovimo vsak dan, če želimo. Barva je vedno lepa in enakomerna. Za vas sem preizkusila dva proizvoda, sami pa se odločite, kateri vam je bolj všeč.


Caudalie Divine Legs Tinted body lotion

caudalie divine legs misses bondZa ta proizvod sem slišala same pohvale, vendar mi je uvoznica za Slovenijo povedala, da gre žal ven s proizvodnje, kljub temu, da je eden izmed njihovih najbolj prodajanih proizvodov. Sama sem ga zasledila še na spletni strani salma.si in ga hitro naročila. Rezultat tega losjona je zelo lep, vendar zahteva nanos kar precej spretnosti, sploh, če je vaša koža dejansko bela kot list papirja, kar je pribljižno v mojem primeru. Losjon ima gelasto teksturo in zelo temno barvo, da vas ne prestraši. Pomembno pri nanosu je, da imate na nogah narejen piling in navlaženo kožo, vendar ne mastno. Dodajte cca. dva potiska za spodnji del nog in s hitrimi krožnimi gibi vtrite v kožo, kar se da enakomerno. Ko se vodna baza vpije, ne morete več razporejati, zato morate biti hitri in spretni. Ko se gel enkrat posuši in fiksira na noge, ga ne nanašajte še dodatno, ker se bo začel svaljkati, tudi ne drgnite ga. Sama sem preizkusila tudi, kako je, če ga vmešaš v klasičen losjon za telo, vendar to ni dobra ideja, saj je gel na vodni bazi, losjoni pa so mastni in ne gre skupaj. Barva, ki jo boste dobili je kar intenzivna (vsaj za mojo polt) ampak pusti dokaj naraven ten. Slabost tega proizvoda je, da vas ne sme dobiti dež, kako je ob pretiranem potenju tudi ne vem, verjetno se malce zabriše, saj se ga zvečer odstrani z vodo. Tudi vonj je zelo intenziven, kar meni ni všeč. Torej, ima svoje pluse in minuse. Svojega Caudalie Divine Legs lahko naročite s klikom na ime.


Guerlain Terracotta Jolies Jambes

Drugi proizvod je nTerracotta Misses Bondovost pri Guerlainu. Gre za podoben namen kot pri prejšnjem, ampak povsem drugačen proizvod. Njegova tekstura je podobna teksturi tekočega pudra in poleg tega, da da rahel ten, tudi zabriše nepravilnosti. Prav tako je na vodni osnovi, a se po nanosu bolje fiksira, kot prejšnji. Vsaj občutek je tak. Boljši je tudi za nanos, čeprav prav tako potrebuje malce spretnosti, vendar se lepše in hitreje nanese. Ima tudi večji efekt v prekrivanju nepravilnosti, vsekakor pa je ten veliko svetlejši, kot Caudalie-jev. Lahko sicer izbirate med dvema barvama, sama sem izbrala  svetlega, mogoče bi morala preizkusiti še temnejšega. Torej barva je čisto naravna, noge so še vedno bele, vendar malce bolj bež, torej kak odtenek temnejše, so pa vsekakor lepše in bolj popolne na pogled. Vonj Terracotte je čudovit, njihov zaščitni znak in v tem tudi premaga prejšnji izdelek. Na voljo je v bolje založenih parfumerijah po Sloveniji.


Vesela bom vaših izkušenj in česa se najraje poslužujete, da obarvate noge na začetku poletja. Predloge lahko zapišete v komentar 🙂 Pozdravčki!

Leave a Reply

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.