Peptidi – nove zvezde v kozmetiki

Facebook Twitter Pinterest

Pomlajevanje v lončku

Avgust je bil v znamenju peptidov. V tem mesecu sem bila povabljena v Baden - Baden, kamor so me povabili predstavniki Biodroge, Biodroge MD in še nekaterih drugih znamk. Omenjeni sta med mojimi favoriti v negi obraza, všeč so mi njihove teksture, sestavine, učinki in priznam, da od kar raziskujem in redno uporabljam njihove proizvode, sem postala do izbora krem, ki jih uporabljam za svoj obraz, še bolj zahtevna. Veliko znamk, ki sem jih včasih z veseljem uporabljala, danes podarim naprej, brez da bi sploh odprla pokrov kreme, saj me k temu ne prepriča INCI. V obdobju dveh let sem se zelo poglobila v sestavine, katere pred tem nisem brala in jim nisem posvečala pretirane pozornosti, saj za to res nisem našla časa in volje.

 

Vem, da vas večina sestavin ne bere, ampak, če si zapomnite samo besedo "peptid", si boste zapomnili veliko. 

 

Torej, v Baden - Badnu sem bila deležna odličnega predavanja o peptidih, nekaj osnovnih informacij sem posnela v LIVE-u za Instagram, med drugim je gospa Marianne Schwaberg - vodja razvoja in raziskav povedala, kateri peptidi pomlajujejo, kateri pomirjajo rdečico, kaj pomeni SPF 50 in kaj je pomembno vedeti, ko se odločate za "naravno" kozmetiko. Video sem objavila tudi na mojem Youtubu in ga prilagam na ogled. Če še niste, se naročite na moj kanal.

Prispevek o peptidih v septembrski reviji L&Z

Malce več informacij o peptidih sem strnila v septembrski številki revije L&Z, kjer lahko najdete tudi moje trenutne favorite v skincare-u, ki vsebujejo peptide. Za vse, ki ne marate listati revij, objavljam članek, saj bi bilo škoda, da ne dobite odličnih informacij o dobrih sestavinah, katere sem za vas raziskovala zelo intenzivno. 

Za več lepotnih vsebin in novosti iz sveta lepote, mi sledite na Instagramu.

Leave a Reply

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.