Pomlajevanje z igličnim rolerjem, micro-needling

Facebook Twitter Pinterest

Kot ste lahko v objavah na mojih socialnih omrežjih videli, sem se pred kratkim začela  posluževati neinvazivne metode pomajevanja – micro needlinga. Do pred dveh mesecev nazaj je bilo namreč moje prepričanje, da s kremami lahko negujemo in zaščitimo le povrhnjico in s tem malce pomehčamo gube, da kreme proti staranju nimajo nobenega učinka, saj ne pridejo dovolj globoko, tako da je škoda zapravljati denar za anti-aging linije, bolje je kupiti dobro vlažilno nego, ki je dosti cenejša in isto učinkovita. Zato sem tudi sama bila vedno najbolj naklonjena prav tem linijam. Ne vem, kaj se je v moji glavi spremenilo, da sem začela intenzivno spremljati in raziskovati anti-aging, kaj lahko naredimo brez operacij in injekcij, katere sestavine so aktivne in učinkovite etc. Prišla sem do informacij, da baje kar veliko, seveda s pravimi proizvodi. Tako sem naletela na metodo micro-needlinga, ki se mi je zdela zelo obetavna in da bi znala delovati, saj je način delovanja zelo logičen in verjeten. Tako me je nadalnja raziskava, kaj se da najboljšega dobiti v Sloveniji, pripeljala do znamke BiodrogaMD, sestre znamke Biodroga, za katero vem preizkušeno, da je odlična. Je na meji med kozmetiko in medicino, zajema proizvode, ki so namenjeni targetiranim problemom in odpravljanju le-teh. Vsebuje aktivne sestavine. To ni znamka za razvajanje, saj nima prijetnega vonja, nedolžnih tekstur, ampak je njena prioriteta, da zagotovi maksimalne rezultate, včasih jo spremljajo tudi neprijetni učinki.

Kako deluje micro-needling?

Sinteza kolegena, elastina in hialuronske kisline

V prvi fazi fine iglice Beauty Rollerja na površini kože ustvarijo drobne pore (že najmanjša dolžina 0,25 mm) za vnost aktivnih sestavin v globlje plasti kože. Iglice povzročijo tudi mikro-poškodbe v globlji plasti kože, za kar mora biti dolžina iglic vsaj 0,5 mm. Za »popravilo« teh mikro-poškodb oz. začasnih mikro-kanalov se v koži takoj aktivira popravljalni mehanizem. Hkrati pride do stimulacije sinteze kolagena, nastajajo nova kolagenska vlakna, elastin in hialuronska kislina. Rezultat: aktivirana funkcija in izboljšana struktura kože ter vidno zmanjšana globina gubic, opaznost brazgotin in drugih nepravilnosti na koži. Sama uporabljam dolžino iglic 0,5 mm in nego za pomlajevanje. Če imate brazgotine, pigmentne madeže, široke pore in bi radi naredili kaj proti tem problemom, se proizvodi, ki jih uporabite po valčkanju prilagodijo tem zahtevam. Pred začetkom dolgotrajnega postopka, ki bo pri meni trajal vsaj 15 tednov, smo posneli fotografije in jih bomo tudi po zaključku. Najbolj se fokusiram in me zanima, če mi bo oblažilo ali izbrisalo vertikalno gubo na čelu. Torej, o pomlajevalnem učinku v tej fazi še ne morem poročati.

Vnašanje učinkovin/serumov/koncentratov v kožo:

Mikro-pore, ki so posledica delovanja iglic Beauty Rollerja na koži, omogočajo učinkovit vnos aktivnih sestavin. Za ta učinek so zadostne že iglice dolžine 0,25 mm. Med micro-needlingom se tkivo okoli mikro-por in epidermis ne poškodujeta in ostaneta intaktna. Že po prvem postopku je koža videti bolj sveža, čvrsta in vitalna. O tej trditvi že lahko poročam in jo konkretno potrdim. Namreč, po micro-needlingu opazim, da moja koža v momentu posrka vse, kar dam na njo in hlasta po dodatni negi. Nanesem lahko tudi 7 plasti krem in serumov in vse popije. Zato sem se še dodatno posvetila raziskavi o aktivnih pomlajevalnih sestavinah, saj se mi zdi škoda, da ne bi nanašala takšnih proizvodov, ko je že koža odprta. O teh proizvodih kdaj drugič.

Prvi obisk in začetek micro-needlinga45313 BD MD Needling Set_open_300dpi

Za prvič svetujem obisk pri usposobljeni kozmetičarki, ki vam bo natančno razložila postopek, vas naučila pravilno uporabo in določila proizvode, ki vas bodo pripeljali do želenih rezultatov. Meni so določili uporabo rolerja 0,5 mm, nizko molekularno hialuronsko kislino 15 ml, ki ima visoko absorbcijo in pa aktivni vitamin C 30 ml, ki deluje proti pigmentnim madežem in ima ključno vlogo pri tvorbi kolagena in elastina. Po nanosu teh dveh, nadaljujem z linijo za občutljivo kožo, ki mojo kožo pomiri. Torej, v paketu za pomlajevanje in odpravljanje pigmentnih madežev dobite beauty roler, razkužilo, serum s hialuronsko kislino in pa serum vitamin c.

Priporočena cena takšnega paketa, kot ga vidite na sliki in pa prvi obisk ter izvedba pri kozmetičarki, stane cca. 180 evrov. Roler vam ostane za vedno, serumov pa je nekje za okvirno 15 tretmajev, ki jih izvajate sami doma. Serumi so zelo učinkoviti in koncentrirani.

180
cena seta in prvega obiska

Pokaži to objavo in prejmi brezplačno CC kremo 40 ml v vrednosti 39,90 €

Velja v oktobru 2017, seznam salonov najdete na koncu zapisa.

V kolikor se odločite za nakup takšnega paketa v salonu in pokažete kozmetičarki to objavo, boste brezplačno prejele zeleno obarvano kremo CC za rdečico v vrednosti 39,90 evrov, o kateri sem že veliko pisala in je izjemen proizvod. Od kar jo imam, jo uporabljam namesto pudra. Ima odlično prekrivnost, nevtralizira rdečico in vašo kožo naredi tako svežo in sijočo, kot nič drugega. Namenjena je suhi do normalni koži. 


Moje ugotovitve po 5ih rolanjih

Kot semicro needling misses bondm že prej omenila, potrjujem, da mikro kanalčki povzročijo izredno absorbcijo proizvodov, ki jih nanesemo na obraz po rolanju. Iz tega razloga razmišljam, da bi nabavila tudi roler z iglicami 0,25 mm, ki bi ga uporabila vsak večer, s tem bi se moji proizvodi  z aktivnimi sestavinami vnesli globinsko in bi učinkovali maksimalno. Kot sem videla pred začetkom rolanja, nekateri rolajo na suho kožo, nekateri nanesejo proizvod in rolajo. Kozmetičarka mi je predstavila slednji postopek, vendar me vitamin c v kombinaciji s hialuronsko kislino zelo draži med samim postopkom, dokler končam celoten obraz, mi kožo že pošteno zateguje in me peče. Zato sem nazadnje rolala na suh, razkužen obraz in nanesla proizvode takoj po koncu. Meni to ustreza dosti boljše. Kljub temu so se mi proizvodi odlično vpijali, saj kanalčki ostanejo še kakšno uro po rolanju. Vitamin micro needling lips misses bondC je sicer lahko in ponavadi je, kar dražeč do kože, sploh pa, če je le-ta poškodovana, saj je to v končni fazi kislina, prav tako hialuronska kislina. Mene je nanos teh dveh direktno po rolanju in na suho kožo pekel in dražil, zato sem jima dodala oljni serum iz naravnih semen znamke Madara, zmešam jih v dlani in vse skupaj nanesem na obraz. Ta kombinacija mi jeodlična, in mislim, da prav tako učinkovita. Nadaljujem s kremami Biodroga MD za občutljivo kožo. Rolam tudi ustnice, od začetka sem jih vsak dan, zdaj malo pozabim, ampak to je priporočljivo za vse tiste, ki se vam gubice delajo okrog ustnic in pa, če želite ustnicam dodati malce volumna. Po rolanju ustnic nanesem proizvod Filorga Nutri filler lips za ustnice, ki vsebuje peptide. Komaj čakam končni rezultat, da vidim, če stvar dejansko pomlajuje mojo kožo. Vsekakor bom objavila fotografije prej/potem.


Saloni, ki izvajajo metodo z Beauty Rolerjem Biodroga MD

(Na tretma z beauty rolerjem se je potrebno predhodno naročiti, če poveste, da ste salon našli v moji objavi, pa boste ob nakupu paketa iz zgornjega opisa, prejele tudi brezplačno kremo CC 40ml.)

  1. KOZMETIČNI SALON ZALA, Barbara Orešnik s.p.Telefon: 040 377 568 Lokacija: Reteče 65B, 4220 Škofja Loka
  2. SPECULO, Telefon: 03/620-98-15 lahko tudi na: Tanja Kokovnik t: 041/427-369, Gordana Drovenik t: 041/485-034. Lokacija: Zdraviliški trg 23, 3250 Rogaška Slatina (http://www.speculo.si/sl-new/)
  3. Kozmetični studio Dermal, Telefon: 01/56-44-800 ali 051/250-250. Lokacija: Mengeška cesta 34, 1236 Trzin (http://dermal.si/kontakt)
  4. Kozmetični salon Berni, Telefon: 041/349-030, Lokacija: Levstikovi 14, Ljubljana (http://beautyberni.net/kje-smo/)
  5. KOZMETIKA MOJCA PEVEC S.P., BIO LINEA, Telefon: 031/633-503. Lokacija: Cesta krških žrtev 34, 8270 Krško
  6. MARTA ZAGOŽEN  s.p., KOZMETIČNI SALON MARTA, Telefon: 041/717-910. Lokacija: Cesta na Ljubečno 7, 3000 Celje

Leave a Reply

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.