Rdeča, ki jo morate imeti

Facebook Twitter Pinterest

Tako, kot pri rdečih barvah lakov, tudi pri rdečih šminkah nikoli ni konca odtenkov. Vedno je še en, ki ga nimamo. Kako je to sploh mogoče?  😀 Pa vendar, to je barva šminke, s katero se je šminka sploh začela. Najbolj ikonsko ličilo, ki bi ga morala imeti vsaka ženska. Pristaja vsem barvam las, vsem poltem, to je klasika. Se pa strinjam, da te barve šminke ne zna nositi vsaka ženska, da ni najbolj posrečena izbira pri ženskah z zelo malimi ustnicami in pa, da zahteva visoko kvaliteto samega rdečila in več pozornosti pri nošenju, kot kakšna nežnejša barva. To so dejstva, ki se jih moramo kar zavedati.

Največji test ali izziv za rdečo šminko

Meni je pri dobri rdeči šminki pomembnih kar nekaj stvari. Prvo je prekrivnost. Rdeča mora biti dovolj pigmentirana, da da ustnicam enakomerno, popolno rdečo prekrivnost. Tekstura – mora biti zelo mazljiva, ne presuha in ne premastna. Ostojnost mora biti dolga, vendar je tukaj največkrat nastane problem, združiti obstojnost in teksturo, da se le ta ne izsuši, svaljka in še kaj. Kajti problem dolgo obstojnih rdečil je največkrat ta, da izsušijo ustnice, te izgledajo potem razpokane, šminka gre v razpoke in to vse skupaj zgleda grozno. Skratka, popolna rdeča šminka zame je intenzivna barva in prekrivnost, odlična tekstura in mazljivost, dolga obstojnost, tekstura ne sme izsušiti ustnic, hkrati, pa mora biti pretežno mat izgleda.

*Mastne rdeče šminke so primerne le za kakšne foto šutinge, kjer želijo doseči wet look efekt, v redni uporabi, pa nimajo enakomernega nanosa in prekrivnosti, rade stečejo in zapustijo področje ustnic, se zlijejo v gubice nad ustnicami etc.!  Torej, teh se izogibajte.


Pred parimi dnevi so ekskluzivno v Sloveniji in Italiji lansirali novo paleto šmink Rouge Rouge pri Shiseidu, medtem, ko bo ostali svet lahko izkusil njihovo perfekcijo komaj v oktobru. 


Rdeča je prvinska barva!

Na začetku je bila rdeča. V barvah zemlje, v bitju srca, krvi, uporu. Rdeča je barva življenja.Poživi duha in zajame občutja. Zgodovinsko je bila rdeča barva ognja in krvi. Predstavlja različne stvari v različnih kulturah. Na Kitajskem prinaša srečo in bogastvo, v Indiji in Nepalu pa je barva poročnih oblek.

Rdeča je barva Japonske. Predstavlja srečo, zdravje, plodnost in dolgo življenje. Od svile za kimono do rdeče krogle na nacionalni zastavi.

Rdeča je barva Shiseida. Prvi proizvod, losjon za obraz Eudermine, ki ga poznamo še danes, je bil in je rdeče barve. Zaradi njega so Shiseido povezali z rdečo barvo. 


Poišči svoj odtenek Rouge Rouge.

Poiščite svoj odtenek rdeče v novi paleti 16ih barv Rouge Rouge. Ta barvni spekter pokriva najpogostejše odtenke barv ustnic in izbora uporabnic, v njem pa lahko najdete odtenke od pudrastih, nude do živo rdečih barv, vsem pa je skupen rdeč pigment. Barve so razvrščene v pet skupin rdeče in omogočajo, da vsak tip kože najde primeren odtenek zase in odtenek primeren razpoloženju.

Ocena.

Formula ima bogato in kremasto teksturo, popolno prekrivnost, kar omogoča enakomeren nanos in odličen izgled. Pokriva vse barvne spektre polti, tako, da lahko vsakdo najde odtenek zase. Obstojnost je izjemna, tudi, ko sem jo odstranila z robčkom, sem imela še vedno izgled, kot da sem našminkana, pri tem pa nič izsušenih ustnic. Iz tega sledi, da vas ne rabi biti strah, da boste po kosilu videti kot lutke, ki imajo šminko samo še po obrobju ustnic. Tudi, ko se zbriše, rdeča barva enakomerno ostane na ustnicah. Odlična formula vsebuje olje, ki veže na sebe vodo iz našega dihanja in okolja, s tem preprečuje našim ustnicam, da bi se izsušile. Obstojna naj bi bila 4 ure, ampak po moji oceni je obstojnost veliko daljša. Ne upam si trditi točno koliko, odvisno seveda, kaj vse počnete z ustnicami :). Embalaža ima magnet, tako, da se pokrovček sam zapre, če ga slučajno niste dobro namestile oz. do tega skoraj ne more priti. Vsekakor moj trenutni izbor rdeče šminke in priporočilo.

Moja barva je Poppy 312, svojo pa lahko najdete v drogerijah Mueller. 

Leave a Reply

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.