Skin Academy, lekcija2 – Čiščenje obraza

Facebook Twitter Pinterest

Sledi druga lekcija našega učenja o korakih do lepe kože #skinacademy, pri kateri si pomagam s svojo najljubšo negovalno kozmetiko, Sensai. Torej, prvi izmed dveh najpomembnešjih korakov do lepe kože je nedvomno čiščenje. Na žalost se večina še vedno ne zaveda, kak pomen ima dnevno čiščenje kože (zjutraj in zvečer). To bi morali starši učiti že svoje otroke in ponavljati v šoli vsaj od petega razreda naprej in 90% najstnikov ne bi imelo problemov z mozolji. Garantiram.


KAJ SPLOH SPADA K ČIŠČENJU KOŽE?

Torej, pod čiščenje spada umivanje obraza zjutraj in zvečer s čistilnim sredstvom in tonizranje obraza s tonikom. Vsaj enkrat tedensko, pa tudi luščenje odmrlih celic s pilingom. Čistilna sredstva si moramo zbrati glede na tip kože in njene potrebe.


ČISTILNO SREDSTVO.

S tem raztopimo, razmastimo, speremo z obraza vso nečistočo, ki se je nabrala čez dan (make-up, prašni delci iz okolja, sebum …) in čez noč med regeneracijo (sebum, odpadne snovi, strupi). Čistilno sredstvo zbiramo glede na tip kože (suha, mastna, mešana, občutljiva) in je lahko v obliki gela, pene, olja, mleka. Obraz umijemo zvečer in zjutraj, ter speremo z vodo. Tudi, če čez dan ne nosimo ličil, je OBVEZNO zvečer umiti obraz. Na koži se nabirajo delci, nesnaga iz okolja, ki jo s prostim očesnom ni mogoče videti, pod mikroskopom, pa ti delci zgledajo kot rezila v obliki zvezde in nam tanjšajo povrhnjico, mašijo pore. Poleg tega, je naša povrhnjica tudi prevlečena s sebumom, ki smo ga izločali čez dan in to je potrebno odstraniti. Prav tako je z istim sredstvom potrebno kožo umiti tudi zjutraj, čeprav ste jo umili pred spanjem in je zjutraj tako lepa in spočita, da skoraj ne bi potrebovala umivanja, samo malo hladne vode mogoče. To je ena izmed največjih napak. Čez noč se torej koža obnavlja, regenerira, je zelo aktivna med tem, ko mi spimo. Zato so tudi vedno nočne kreme bogatejše in dražje, ker imajo več aktivnih in negovalnih učinkovin. Vse, kar je za stran in ni OK, pa koža izloči v limfni sistem in na površino kože. Torej, to so maščobe, toksini, odpadne snovi in verjetno sem vas prepričala, da je le-te potrebno zjutraj takoj odstraniti s čistilnim sredstvom.


PO ČIŠČENJU sledi toniziranje kože.

Zakaj potrebujemo tonik? Tonik je del in zaključek čiščenja in prav tako zelo pomemben člen. Ko smo čistilno sredstvo sprali z obraza, damo tonik na vatko in s potegi zajamemo cel obraz. Lahko ga nanašamo tudi z dlanmi direktno na obraz. (priporočam pri bolj kvalitetnih tonikih).

Torej, tonik ima funkcijo, da nevtralizira vodni kamen, ki je v tekoči vodi, razkuži in pomiri vneta stanja, povrne vlago po čiščenju in s tem preprečuje zategovanje kože, oža pore, sploh, če vsebuje alkohol. To pripomore, da se ne svetimo ali pa da se začnemo svetiti dosti kasneje. (zaradi izločanja sebuma).


LUŠČENJE.

Vsaj enkrat tedensko moramo narediti piling. To je luščenje odmrlih celic z abrazivnimi delci, lahko tudi encimi, AHA kislinami, ki so brez trdih delcev (priporočljivo za aknasto kožo in zelo tanko kožo). Torej, piling za obraz nam bo odluščil odmrle celice, ki se nabirajo na površini kože in so prav tako v napoto in povzročajo samo težave. Proces obnove kože je pri optimalnem delovanju mlade kože 28 dni. To pomeni, da žive celice potujejo na površino kože, v roku 14ih dni pridejo do površja, tam odmrejo in se zadržujejo nadaljnih 14 dni. S tem, ko jih odluščimo, pospešimo obnovo kože, ki je po 25. letu že upočasnjena in seveda koža je bolj gladka, lepa, prekrvavljena in nahranjena.

Odmrle celice boste opazili, če se boste napudrali in bo videti, kot suha koža, ki se lušči, najpogosteje na predelu nosu in med obrvmi, po čelu. Ta odmrla koža tudi vsrka aktivne sestavine iz kermic, ki jih nanašamo, zato jo je potrebno odstranjevati 1x tedensko.

OB IZJAVAH obraz si umivam samo s hladno vodo, me vedno znova pogreje, nekateri še vsaj dodajo ‘z milom in hladno vodo’. To je že dosti boljše. Predstavljajte si štedilnik, po tem, ko ste pekli nekaj v ponvi. Mastni madeži po površini, vi pa jih obrišite samo s hladno vodo. Pa jutri in pojutrišnjem in nadaljnih xy let. Predstavljajte si vso to nesnago in strupe na vaši koži, ki se kar nalagajo in kopičijo. To vse zamaši pore, te se vnamejo, nastanejo mozolji, akne, vnetna stanja, saj je na koži prisotnih nešteto bakterij. Na takšno kožo škoda nanašati kakršnekoli kreme, serume, ker le-ti in njihove aktivne sestavine sploh ne pridejo do učinka. Torej, vsem tistim, ki vam je škoda denarja za čistilce in si raje kupite samo kremo, vam povem, da ste to kremo ves čas metali stran in bi bilo pametneje in ceneje, če bi kupili čistilec in tonik, vaša koža pa bi bila lepša, čeprav bi jo namazali potem s kremo za 5€.

SENSAI DVOJNO ČIŠČENJE.

Sensai čistilci trenutno veljajo za ene najboljših, če ne celo najboljše na tržišču. Imajo razvito filozofijo dvojnega čiščenja kot STEP 1 in STEP 2.

Step 1 ali Korak 1

so čistilci, ki odstranjujejo umazanijo na oljni bazi, kot je make-up in sebum. Pri tem ohranjajo vlago kože, je ne izsušijo. So oljnate teksture, vsebujejo tudi tri botanična olja, izbrana zaradi njihovih prečiščevalnih učinkovin. Nanašajo se na suho kožo. Z dlanmi jih nanašamo direktno na obraz, s krožnimi gibi raztopimo vse nečistoče, mejkap, sama zaprem oči in si s prsti raztopim tudi maskaro na trepalnicah. Speremo z vodo. Ob stiku z vodo se oljne teksture spremenijo v mlečno teksturo in se sperejo s kože povsem brez mastnega zaključka. Koža je očiščena vseh površinskih nečistoč. STEP 1 si zberemo glede na teksturo, ki nam je všeč. Vse so primerne za vse tipe kože. Jaz imam najrajši čistilno olje – Cleansking Oil ali pa čistilni gel – Cleansing gel. UPORABA: Zvečer, kadar odstranjujemo make-up.

STEP 2 ali Korak 2.

Tega pa si zberemo glede na naš tip kože (suha, mastna, mešana, občutljiva). Jaz imam kremno milo – Creamy soap. Ti čistilci odstranjujejo sebum in nečistoče na vodni bazi, odmrle celice in pripravijo kožo na naslednji korak dvojnega vlaženja. Formulirani so z botaničnimi ekstrakti, svilnata pena pa nežno očisti kožo. UPORABA: Zjutraj in zvečer.

Čistilci Sensai so izredno koncentrirani, zato jih porabimo zelo malo in jih imamo za dolgo časa. Za korak dva porabim manj kot pol centimetra kreme iz katere naredim bogato peno za umivanje obraza.

Tako, naučili smo se kako, zakaj in s čim najbolje očistiti obraz. Sledi #lekcija3 ‘dvojno vlaženje’, kmalu na missesbond.com

Leave a Reply

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.