Skin Academy, lekcija1 – Sensai

Facebook Twitter Pinterest

Torej, kot sem obljubila, bom v nadaljnih postih vsem svojim sledilcem razkrila skrivnosti in dejstva, kako do lepe kože. Opažam, da ženske in moški še vedno ne poznajo osnovnih pravil in korakov nege kože. Meni se to zdi tako pomembno, da bi moralo biti del učnega procesa že v osnovni šoli. Trdim, da ima lahko vsakdo lepo kožo, pa če je ta še tako problematična. Po svojih izkušnjah sem mnenja, da je 95% aknaste, izsušene, lišajaste, drastično zgubane kože posledica ne nege ali nepravilne nege. Ostalih 5% priznam bolezenskim stanjem. V globalu pa je 60% genetika, 40% pa so zunanji vplivi, kamor štejemo način življenja, pravilno nego, zunanje dejavnike. To so seveda moje ocene in prepričanja, ki sem jih izoblikovala na osnovi izkušenj.

Najlažje vam bom predstavila lepotne rituale s proizvodi, kateri mi zagotavljajo najboljše rezultate. Tako sem se odločila za tri blagovne znamke, ki so vedno prisotne na mojih poličkah v kopalnici in katere najbolj ustrezajo moji koži in njenim potrebam. Naj poudarim, da je vsaka koža različna in ji ustrezajo različne sestavine, tako, da gre tu za individualno določitev proizvodov, jaz pa bom uporabila tiste, ki meni ustrezajo.

Torej, kot prvo in meni najljubšo negovalno znamko, bom predstavila Sensai, ki se je pred leti preimenovala (Kanebo).


ZAKAJ RAVNO SENSAI?

Iz zgodovine poznam dejstva, da stavijo največ na lepoto in lepo kožo prav Japonke. Že gejše so bile znane po izjemni urejenosti in lepoti. Na Japonskem cenijo ženske po lepi koži in lepih laseh, vsaj tako mi je bilo predstavljeno nekoč, nekje. Japonke so znane po tem, da v svojem dnevnem negovalnem ritualu obraza uporabijo pribljižno 7 proizvodov, nekako toliko jih tudi jaz 🙂 . Prvi znaki staranja se pri njih ne začnejo kazati z gubicam, tako kot pri nas, ampak s pigmentnimi madeži, najpogosteje na ličnih kosteh. Zato so Japonci in Kitajci obsedeni z belilnimi/whitening proizvodi. Torej, če bi imela sama probleme s povečano pigmentacijo, bi zagotovo že iz tega naslova prvo posegla po japonski kozmetiki, ker oni zagotovo vejo, kaj najbolj deluje.


PRVO SREČANJE S SENSAI-EM

Še danes se zelo dobro spomnim svojega prvega srečanja s Sensai-em. Bilo je leto 1999 ali pa 2000 in bila sem študentka. V Mariboru se je na Gosposki odprla prva poslovalnica prestižne parfumerije in v njej se je zaposlila moja kolegica Sabina. Ker so me lepotni pripravki zanimali že od malega, sem seveda ob prvi priliki zavila pogledat, kaj ponujajo. Takrat (kdo bi si mislil) sem na svojem obrazu že opazila kako mikro smejalno gubico okrog oči, kar je seveda takoj sprožilo reakcijo in v svoje roke me je dobila takratna promotorka blagovne znamke Kanebo, zdaj Sensai (kasnejša brand managerka blagovnih znamk, s katero sodelujemo zdaj že 16 let). Sensai mi je predstavila kot nekaj najnovejšega na našem tržišču, kot nekaj zelo prestižnega, kot blagovno znamko, ki daje izjemne rezultate in jo uporabljajo tudi Madonna in Kylie Minogue <3. Seveda so se mi oči zaiskrile in to je bilo nekaj, kar pač moram imeti tudi jaz. Dala mi je vzorček kremice/gela za okrog oči, za mlado kožo, linija se je takrat imenovala IB. Bila je v sivo modri škatli in znotraj steklena embalaža na potisk. Cena je bila 17.000 tolarjev, kar je bilo takrat ogromno, kot danes recimo 170€. Moja mesečna najemnina stanovanja pa je bila 20.000 tolarjev. No, seveda mesec ali dva nisem mogla spati, potem, pa mi je uspelo, da si kupim to kremo. Bila sem seveda najsrečnejši človek na planetu in predvsem brez smejalnih gubic okrog oči. Kakšne dva tedna po nakupu, se mi je mudilo s pakiranjem ‘kufra’ in odhodom v domači kraj, ko mi je moje bogastvo v kopalnici zdrsnilo iz rok na tla in se razbilo. Celotna kremica je bila po belih ploščicah in moje počutje enako, kot da mi je nekdo pobil celo familijo. Mislim, da si še danes nisem čisto opomogla od te travme. No, takšni so bili moji začetki s Sensai-em.


DELO z blagovno znamko Sensai

Kasneje sem se slučajno, kot študentka, zaposlila pri distributorjih prestižnih kozmetičnih znamk in prav ti so imeli tudi znamko Sensai. Kar je še večji slučaj, iskali so promotorko ravno za omenjeno. Na razgovoru je bila brand managerka in pa dekle, ki mi je takrat prodalo kremo za oči, Lucija. Povedala sem jima svojo zgodbo, mislim, da sem jih navdušila in dobila službo. Takrat je bilo to zelo težko dostopno in si za tako delo moral imeti zelo dobre reference. Ampak, jaz sem se izkazala in to je bil moj vir prihodka nadaljni študij in še kasneje.

Tudi po študiju sem ostala v kozmetičnih vodah, delala sem z vsemi prestižnimi znamkami, ki jih ponuja slovenski trg, ampak po vseh testiranjih in uporabah, sem se vedno znova vračala h Sensai-u, ker mi je dal najboljše rezultate. Zvesta sem mu še danes. V 16ih letih nisem spoznala nobene stranke/uporabnice, ki bi bila nezadovoljna s proizvodi, zato lahko s sigurnostjo  danes Sensai priporočim čisto vsaki osebi.


ZGODOVINA  SENSAI-a

O začetkih Sensai-a imam bežen spomin ali oris, saj sem to zgodbo slišala pred 16imi leti, vendar se mi je dokaj vtisnila v spomin. Vem, da je bila to kot prvo tovarna najbolj prestižne Kuishimaru svile, ki so jo uporabljali za izdelavo oblačil, tudi za družino carja. Prvo ime je sestavljenka iz dveh besed Kane Bosaki. ‘Kane’ pomeni zvonec, Bosaki pa se je zgubil nekje v mojem spominu. Skratka. Lastnik tovarne s svilo se je večkrat sprehodil skozi proizvodnjo, kjer so ženske ročno tkale. Opažal je, da so njihove roke tako negovane, lepe, bele, brez vsake gubice, skoraj nemogoče, glede na to, da delajo s tkanino, kar načeloma izsuši roke. Tako so spoznali neverjetne negovalne učinkovine Kuishimaru svile, ki je še danes prisotna v čisto vseh proizvodih Sensai-a in velja poleg vsega tudi za naravni antibiotik. No, in začela se je proizvodnja mojih naj kremic.


ZANIMIVOST: Ali se še spomnite ‘jelenove kože’? To je tista krpa, rumene barve, ki smo jo uporabljali oz. jo še vedno, za čiščenje avtomobilov. No, na tisti stari rumeni embalaži lahko vidite, da je to proizvod blagovne znamke Kanebo J …In tudi zdaj ima Sensai v svoji čistilni liniji za obraz podoben proizvod, ki se uporablja za čiščenje kože. Aha  😀


V naslednji objavi se bom osredotočila na prvi in NAJPOMEMBNEJŠI korak do lepe kože, čiščenje.

Sledite objavam, s tem, ko boste všečkali ‘lekcijo’ mi boste dali vedeti, da ste bili na predavanju, da jo boste delili med svoje prijatelje pa, da želite znanje razširiti tudi med ostale, ki vam nekaj pomenijo. Med vsemi pridnimi učenci, ki boste upoštevali zgornje poteze, pa bom po zadnji,  4. lekciji izžrebala nekoga, ki bo prejel prestižen Sensai proizvod za nego kože <3 Podrobnosti sledijo. Sledite objavam, da ne zamudite #lekcije2!

Sledi #lekcija2 ‘Čiščenje v dveh korakih’, kmalu na missesbond.com

Leave a Reply

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.