Update moje anti-age skincare rutine

Facebook Twitter Pinterest

Trenutno sem zelo zadovoljna s svojo kožo. Nekaj časa sem že na osveženi kombinaciji anti-age rutine, v katero sem vkomponirala nekaj novosti, katere so se izkazale za zelo ustrezne in učinkovite – vsaj za moj obraz. V poplavi vseh novosti in nenehnem testiranju in iskanju tiste popolne nege, ki bo s tvojega obraza zbrisala kakšno pomlad, je vse prej kot lahko najti nekaj, kar ustreza tvoji koži. Preobčutljivost, pekoč občutek, srbečica, izbruhi aken so pogosti spremljevalci pri iskanju popolne anti-age nege.

Kaj uporabljam zadnji mesec dni in pol?

Ne skrivam navdušenja nad kozmetično znamko Biodroga MD, zato z veseljem spremljam in testiram njihove novosti, predvsem tiste, ki se mi zdijo primerne za moj tip kože. Kot pri vseh znamkah, mi tudi tukaj ne ustrezajo vsi izdelki, katere sem stestirala, sem pa našla med njimi kar nekaj favoritov, od katerih se težko ločim. Med njih sem dodala njihovo najnovejšo ultimativno linijo proti staranju, katero uporabljam zadnji mesec in pol in jo je moja koža vzljubila.

Biodroga MD ANTI-AGE Ultimate lifting linija

ANTI-AGE Ultimate lifting

Nadomestila je kolagensko linijo, katera mi ni bila najbolj všeč. Mamljivi so mi bili opisi, učinkovine, tekstura in občutek na koži pa me nista prepričala. Torej, nova linija je odlična.

Spremembne na koži

S starostjo postajajo vidni znaki staranja na koži vse bolj opazni. Že konec 20-ih ali v začetku 30-ih let koža začenja izgubljati sijaj. Delitev celic se upočasni, koža pa se stanjša. Med 30. in 35. letom se pretok krvi upočasni, zaradi česar v koži pride do pomanjkanja kisika in hranilnih snovi. Skupaj s pigmentnimi spremembami zaradi izpostavljanja UV žarkom se začnejo pojavljati gubice. Zaradi številnih sprememb v vezivnem tkivu postane tekstura kože bolj groba, pore se razširijo. Zaradi zmanjšane koncentracije estrogenov v menopavzi so obrazne konture manj izrazite, koža pa postane upadla.

Pomembno vlogo igra tudi Anti-Ox serum, o katerem povem več v nadaljevanju.

Izjemna anti-aging nega, ki zavrti čas nazaj. Vsebuje specialno, visoko učinkovito Novo Peptide3 tehnologijo in je magično, skrivno orožje za nego zrele kože.  Visoko učinkovita nega z inovativno Novo Peptide3 tehnologijo vsebuje 3 bioaktivne peptide.  Kompleks izboljša sintezo kolagena, podpira aktivnost kožnih celic in spodbuja njihovo obnavljanje. Izjemen anti-aging koncept ublaži linije in gubice, napne konture, izboljša gostoto kože in poskrbi za sijoč ten. Koži soroden DMC omogoča, da koža izdelek dobro prenaša. Lahka tekstura izdelka se hitro vpije v kožo.

O peptidih sem govorila s strokovnjakinjo, Marianne Schwarberg, ki je kreirala vse kreme Biodroga in MD (plus veliko drugih svetovno znanih kozmetičnih znamk) več kot 30 let v INSTAGRAM LIVE STORIJIH (zato oprostite spontanosti in moji malce polomljeni angleščini), ki sem jih objavila na youtube-u, ker je povedanih veliko zanimivih in uporabnih dejstev. 

Učinek nove ANTI-AGE linije

  • blaži linije in gubice.
  • Izboljša gostoto kože, elastičnost in prožnost.
  • Izboljša sintezo kolagena in preprečuje njegovorazgradnjo.
  • Poskrbi za lepši ten in koži povrne sijaj.
  • Deluje proti spremembam na površini kože, ki sopovezane s staranjem in poenoti ten.
  • Deluje proti upadanju obraznih kontur.

Glavne učinkovine

  • CLOTHIDE – signalni peptid, ki posnema delovanje hormona mladosti Clotho deluje proti izgubi gostote in prožnosti kože. Koža ponovno dobi mladosten sijaj.
  • PENTALACTIN – epigenetsko delujoč enkapsuliran pentapeptid se veže na receptorje, ki so odgovorni za rast celic in jih ponovno aktivira. Upočasni staranje celic, spodbuja njihovo obnavljanje in pospeši cikel obnavljanja celic.
  • TRIPEPTID-5 – spodbuja telesu lastne multifunkcionalne proteine, ki aktivirajo sintezo proteinov.

Pregled vseh učinkovin v celotni liniji

Moja krema je z bogato teksturo in pa kremica za predele okoli oči.

Kombinacija z drugimi izdelki, ki tvorijo zame popolno negovalno rutino.

NIOD SUPEROXIDE DISMUTASE SACCHARIDE MIST (SDSM2)

Dvojno čiščenje vsak dan. Še vedno najboljše čistilno olje Biodroga in pa čistilna pena, gel, kar ustreza vašemu tipu kože. Po dvojnem čiščenju se začne intenzivna nega. Sprej proti oksidativnemu stresu znamke NIOD nasprejam na celotni obraz, vrat in dekolte. Pazljiva sem, da mi ne gre v oči ali na oči, saj zna biti dražeče. Več o tem izjmenem spreju sem že delila na svojem INSTAGRAMU, preberete pa lahko na superski.si.

Izvleček malahita mu daje čudovito zeleno barvo.

BIODROGA MD SKIN BOOSTER, Anti-ox, anti-glycation serum

ANTI-OX anti-glycation serum je izjemno učinkovit, specialni izdelek, ki zmanjša poškodbe celic zaradi glikacije vezivnega tkiva. Njegovo delovanje temelji na sinergijskem učinku Glutation mimetičnega peptida in stabiliziranega vitamina C. Pomaga zmanjšati poškodbe celic zaradi glikacije (adhezija vezivnega tkiva in kolagenskih vlaken). Kožo ščiti pred prostimi radikali, pospeši nastajanje antioksidativnih encimov, pospeši sintezo kolagena (anti-aging učinek), visoko učinkovit zaradi formulacije, ki odlično penetrira v kožo.

Tri kapljice seruma nanesem po NIOD meglici, na vlažno kožo.

ZELO POMEMBEN PREHOD MED VODNO IN OLJNO TEKSTURO NAREDIM S SKVALANOM. Skintegra NARO.

Po dvojnem čiščenju, NIOD negovalni meglici, Anti-Ox serumu je potrebno narediti prehod na oljne/bogate teksture. Da preidem na kremo MD ANTI-AGE, nanesem prej tri kapljice skvalan olja. To olje posnema maščobo naših celic in je izjemno ter nepogrešljivo v moji negovalni rutini. V kolikor ne naredite tega prehoda, se bo katerakoli bogata krema svaljkala na vašem obrazu.

Olje, ki je biomimetično našemu sebumu.

Leave a Reply

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.