Bvlgari Splendida

Facebook Twitter Pinterest

Bvlgari predstavlja ikonsko kolekcijo nakita, reinterpretirano v treh edinstvenih dišavah Splendida. Tri dive: Monica Vitti, Audrey Hepburn, Ingrid Bergman; tri rože: iris, vrtnica, jasmin; tri dišaveIRIS D’OR – poklon plemenitemu irisu z edinstveno auro, ROSE ROSE – note romantične, mile, najbolj ženstvene cvetlice… vrtnice, JASMIN NOIR – šarm in skrivnostnost mogočnega jasmina.

Splendida – potovanje v osrčje treh ikonskih rož, ključnih v zgodovini parfumerije. Splendida je bistvo umetnosti, ki združuje dišave in dragocene kamne ter razkriva najpopolnejše obraze irisa, vrtnice in jasmina. Tri dišave predstavljajojo nov Bvlgarijev ˝ideal˝, ki ga je tokrat interpretirala mojstrica parfumerka Sophie Labbé: Iris d’Or, Rose Rose in Jasmin Noir

Ta edinstvena kolekcija dišav poveličuje brezčasne kode, ki jih je vzgodnjih 90-ih začrtal Bvlgari in jih podaril svojim najbolj ikonskim ženskim dišavam: Bvlgari pour Femme, Rose Essentielle in Jasmin Noir. Zapuščina, s katero danes Bvlgari oblikuje svojo olfaktivno prihodnost… šepetajoč besede sijaj, svilnatost, volumen, gostota – vse so močan odmev njegovega draguljarskega DNK.


SPLENDIDA IRIS D’OR

˝Kot zlato, ki se prebuja iz svetlobe… Iris absolute je osvetljen z dragoceno mimozo, s posredno asociacijo vijolice, vrtnice in heliotropa. Pudrast podpis, prestižno združen s sandalovino in teksturo plemenitega srca vetiverja.˝

Sophie Labbé, Mojstrica parfumerka

Leta 1994 je Bvlgari javnosti predstavil svojo prvo draguljsko esenco, prefinjen šopek rož: edinstveno pudrast Bvlgari pour Femme je bil drugačen od ostalih in je kmalu postal ikonska in brezčasna dišava. Zapuščino te legendarne dišave danes izraža Splendida Iris d’Or v sončni in žareči mešanici z izredno raznolikim karakterjem. S tem novim olfaktivnim  pristopom je Sophie Labbé pazljivo zadržala glavne sestavine, ki so prispevale k uspehu predhodne dišave, vendar jih interpretirala na nove načine z naprednimi tehnikami ter hkrati povečala njihovo koncentriranost. Ta proces je dišavi podaril dodatno briljanco in prestiž: Splendida Iris d’Or.

ZGORNJE NOTE

Absoluti listov vijolice – robide – heliotropa

Zelena – Hrustljava – Sončna

Dišava ima zelene, hrustljave, kisle zgornje note.

Pudrasta in sončna tekstura heliotropa predstavlja iris, ki se skriva v srcu.

SREDNJE NOTE
Absolut mimoze – Absolut irisa

Cvetna – Pudrasta – Žametna

Irisovo cvetoče srce s kančkom medene mimoze z vijolico.

Dišava, okopana v cvetnem razkošju.

OSNOVNE NOTE

Absolut fižola tonka – Srce vetiverja – Esenca sandalovine

Balzamična – Mehka – Lesna – Oljna

Silaža z nežno in pomirjujočo mehkobo in z nežnimi mlečnimi in opojnimi akcenti.


SPLENDIDA ROSE ROSE

˝Parfum, ki v misli prikliče zapeljevanje. Prestižna trilogija vrtnic, ki uteleša najpopolnejšo rožo sveta, je obarvana z iskro akorda bele murve in omehčana z lesnim srcem pačulija.˝

Sophie Labbé, Mojstrica parfumerka

Leta 2006 je Bvlgari ustvaril Rose Essentielle, dišavo, posvečeno najbolj občudovani roži na svetu, ki zaseda edinstveno mesto v svetu parfumerije in v srcih številnih žensk. Rose Essentielle je povsem cveten parfum, ki se je odločil na nepredstavljive načine še dodatno povečati intenzivnost svoje arome. Splendida Rose Rose vsebuje mogočno srce vrtnice iz Damaska, kateremu se dišava v celoti prepusti. Edinstvena roža, ki je pravzaprav ˝esencialni parfum˝ s svojimi štiristotimi molekulami, je v celoti zajeta v vsej svoji polni, večni, vendar minljivi lepoti. Bvlgarijeva Splendida Rose Rose je edinstveno olfaktorno združenje vrtnic v njihovem naravnem stanju in se nosi kot ogrlica 45 svežih vrtnic, ujetih v 100 ml steklenički. Spomin na italijanske romance Bvlgarija in njegovih žensk, popolno utelešenostjo superlativne ženstvenosti.

ZGORNJE NOTE

Bela murva – Esenca mandarine

Citrusna – Sveža – Sočna – Barvita

Dišava se odpre z zelo sijočo sadno svežino citrusov. Žareča otvoritev, ki jo spremljajo

mehki in mošusni akcenti bele murve.

SREDNJE NOTE
Esencialno olje vrtnice – Absolut vrtnice

Bujna – Čutna – Žametna

Intenzivno cvetno srce vrtnice, ki združuje svežino cvetnih listov s čutnostjo in izredno ženstvenostjo

absoluta in esencialnega olja vrtnice iz Damaska.

OSNOVNE NOTE

Sandalovina – Srce vetiverja – srce pačulija – esenca gvajaškega lesa – mošus

Čutna – Lesna – Lahkotna

Silaža z notami bele ciprese, združenimi z dragocenimi lesnimi notami srca pačulija in sandalovine.


SPLENDIDA JASMIN NOIR

Vzvišen cvetni oksimoron… Čistost zvezdaste rože sambaškega jasmina počasti mlečnost satenastega mandlja, ki ga osvetljujejo note zelene smole. Njena čutnost se pod vplivom skrivnostnih odtenkov globokih in skrivnostnih gozdov povečuje.˝

Sophie Labbé, Mojstrica parfumerka

Leta 2008 je Bvlgari z dišavo Jasmin Noir predstavil inovativen, vendar nepopustljiv stil: dišavo, ki je dobesedno prekršila vsa pravila parfumerije. Združila je čisto in opojno cvetno kvaliteto z izredno suhim lesom. Splendida Jasmin Noir se ponovno posveti akordom, ki so si nasprotni v vsem, od njihovih imen do njihovih formulacij. Sijoča in skrivnostna, elegantna in zasvojljiva; dišava, ki je nežna kot beli cvet, ki ji je posodil svoje ime. Cvetni oksimoron, Splendida Jasmin Noir, ujet med slepečo belo in globoko črno, v celoti temelji na roži, ki… ne obstaja. Imenovan Jasmin Noir – njegove bele note so v popolnem kontrastu, skoraj v nasprotju z visoko vrednotenimi lesnimi odtenki – kašmiranom, pačulijem in sandalovino – ki skupaj oblikujejo dragoceni lesni akord.

ZGORNJE NOTE

Zelena smola – Gardenija

Sijoča  – Živahna – Zelena

Dišava se odpre s svetlečimi poudarki zelene in živimi notami, ki nakazujejo na prve cvetne namige jasmina.

SREDNJE NOTE
Absolut sambaškega jasmina – satenasti mandelj

Bujna – Hipnotična – Balzamična

Cvetno srce z brezmadežnimi poudarki jasmina in mlečnimi poudarki satenastega mandlja.

Čuten, opojen in živalski napoj, ki očara.

OSNOVNE NOTE

Srce pačulija – kašmiran – Absolut fižola tonka

Lesna – Jantarjeva – Skrivnostna

Intenzivnost pačoulija, resonanca belega lesa in zasvojljivost absoluta fižola tonka, za avro skrivnosti in znak lahkotne in tople silaže.

Pravkar na voljo tudi v Sloveniji v 30 ml in 50 ml velikostih.

 LINIJA NAKITA Z DRAGULJI ...

Leave a Reply

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.