Dišava v črno zlati steklenički

Facebook Twitter Pinterest

Končno je konec poletja. Prvi september in začetek meni najlepšega letnega časa, jeseni. No, skoraj začetek. Danes so me razveselile malce nižje temperature in končno lahko zadiham. Ko se zrak ohladi, vedno posežem po malo močnejših vonjih, ker so mi to res tisti s karakterjem.

Ste že kdaj opazili, da so vam všeč vonji, ki se pojavljajo v določeni barvi stekleničke?

Npr. modri, roza, zeleni, zlati, vijola …No, to zagotovo drži in sama nikakor nisem tip za modre stekleničke (razen mojega Angel-a), prav tako zelo redko posežem po roza, vijola barvi. Od svežih vonjev so moji zelo velikokrat v zeleni barvi, kar pomeni, da imam rada svežino citrusov, zelišč in da malce zagrenijo, kot gin-tonik, ki ga obožujem :D. Med zelenimi sta moja zelo ljuba Chanel No.19 in pa Bvlgari Eau de Vert, izredno primerna za poletno vročino.

No, torej močnejši vonji, ki jih uporabljam od jeseni do poletja, pa so večinoma zlati, črni, včasih tudi v kombinaciji z belo. Med njimi so seveda Chanel N.5, Sisley Eau de Soir, Clinique Aromatics in Black in pa vonj, ki se ga pri nas še žal ne dobi, Tom Ford Black Orchid.


Tom Ford Black Orchid lahko v Slovenijo najceneje naročite na Salma.si. Klikni na ime za link.

Tom Ford Black Orchid

Vonj sem imela že nekaj časa na wish listi in mi ga je spomladi prinesel prijatelj iz Dubaja, kot predčasno darilo za rojstni dan, ki ga imam čez slab mesec 😀 (hvala Matevž).

Luksuzna parfumska voda za ženske Tom Ford Black Orchid je edinstvena in magična združitev orientalskih vonjev, ki v vsaki ženski zbudijo eleganco in prefinjenost. Najprej vas preseneti prefinjena kombinacija sočne bergamotke, črnega ribeza in čutnega ylang ylanga s sladokusno posebnostjo v obliki gomoljike. V srcu parfumske vode Tom Ford Black Orchid boste našli očarljivo harmonijo sadnih tonov, cvetov lotosa in prelepe orhideje. Čutno osnovo parfuma predstavlja očarljiva sandalovina, vetiver, kadilo in aromatičen pačuli. Svilnato lahkost dodaja parfumski vodi Tom Ford Black Orchid mlečna čokolada skupaj s sladko vaniljo. Največja posebnost tega parfuma pa so tartufi v zgornjih notah.

Opisala bi ga kot zelo poseben, orientalsko-cvetlično-pudrast vonj. Če boste imeli možnost, ga le povonjajte.


Moja wish lista …

Za letošnjo zimo imam na wish-listi Cliniqe Aromatics in Black. V parfumeriji vedno iščem neizpostavljene, nekomercialne vonje, ker ne maram dišati tako, kot veliko drugih. Prejšnji mesec sem tako odkrila omenjenega. Čisto na spodnji polici, cel zaprašen in tako me je navdušil, kot že dolgo ne. Pozornost sem mu namenila, ker mi je zelo poseben tudi njegova starejša različica Clinique Aromatics Elixir, ki me spominja na luksuzen parfum Sisley Soir de Lume. No, ta črni, pa me v eni noti zelo spominja na Diorjev Addict, ki je tudi med mojimi porabljenimi izpred let. Če vam je kaj od omenjenega všeč, mu le namenite en voh.

Leave a Reply

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.