Fotografija s pametnim telefonom

Facebook Twitter Pinterest

REVOLCAM by Shiftcam

V času pametnih telefonov le-te uporabljamo tudi za fotografijo, saj so naši zvesti sopotniki in pri roki, kadarkoli napstopi moment, ki bi ga radi ujeli v objektiv. Sama obožujem praktičnost, kompaktnost in si ne predstavljam, da bi morala s sebojo nositi fotoaparat. Vse svoje fotke in vide-e zaenkrat snemam z iPhone-om 8 +. Raje investiram denar v dober pameten telefon, ki ima odličen fotoaparat, v app-e za obdelavo fotografij, v zunanje diske, powerbang-e in kakršnekoli gadget-e, ki pripomorejo k boljši fotografiji in olajšajo delo. Danes predstavljam en tak gadget in sicer Revolcam, ki sem ga dobila za osebno darilo (ne od Shiftcam-a :)).

Kakšen pripomoček je Revolcam?

Gre za 3 v 1 clip-on leče, zraven pa je še magnetna led svetilka, ki jo lahko odstranimo, spodaj – na tem magnetu, pa je ogledalo za selfije. Led svetilka se polni na USB. Torej, na voljo so nam tri leče: fish-eye, macro in wide angle (širokokotna leča). Pakirano je v priročnem etuiju, s krpico za čiščenje leč in pa USB kablom za polnjenje. 

usnjen ovitek

Flexible tripod

Kako ga uporabljamo?

Sama uporaba je na prvi pogled sila enostavna, “klinček” pripneš na lečo telefona in izbiraš, rotiraš med tremi opcijami. Pa vendar ni tako lahko. Meni sama namestitev povzroča kar nekaj težav, predvsem pri “fish-eye” je leča zelo občutljiva in je slika meglena, če ni leča nastavljena povsem natančno. In pa vsakič, ko zarotiramo leče, se rahlo premaknejo, kar je lahko ponovno problem, izključno za “ribje oko”. Torej, ni mi všeč, ker ni fiksno in se ne prilega najbolje. Ko je lepo nastavjena, pa dobimo zanimive fotografije. Izmed vsega mi je najbolj všeč LED lučka, ki je odlična stvar za selfije ali pa za osvetlitev predmetov, prostora. Je izredno močna, kvalitetna, lahko jo celo vrtimo in s tem doziramo jakost osvetlitve. Kot pravi mali light-ring. Tudi makro leča je izredno zanimiva, vendar sama ne vem, v kakšnem primeru bi jo dejansko uporabljala. 

Poglejmo, kakšne fotke lahko narediš z lečami

Kako lahko uporabimo te tri leče je najbolje videti kar s pomočjo fotografij. Upam, da bo razlika razvidna, saj nisem specializirana ravno za ocene in mnenja tehničnih stvari,, opisujem zgolj iz svojih izkušenj in ženske perspektive :D. 

Klasična leča iph 8+

Wide angle

Fish eye

Macro lečo lahko vidiš na zgornji fotografiji mojega očesa in povezavi do Instagrama, zelo bom/sem vesela, če me spremljaš tudi tam. 

Cena Revolcam-a je 80$, kar je malo precenjeno in mislim, da toliko denarja ne bi odštela zanj. Pač, odvisno, za kaj ga potrebuješ. Sicer je stvar odlično in kvaliteno prezentirana, prav tako je embalaža zelo kvalitetna, sama nastavitev pa dokaj problematična.

Naroči se na moj YOUTUBE kanal

Leave a Reply

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.