Kako pomembna sta vonj in tekstura krem

Facebook Twitter Pinterest

misses bondTestiram novo kremo. Prva stvar pri tem je, da jo nanesem na hrbtno stran dlani. S tem občutim njeno teksturo, mazljivost, vpojnost. Temu takoj sledi, da jo povoham. V kolikor gre vonj skozi neke osnovne standarde, ki jih imam, razmišljam naprej, v kolikor ne gre, pozabim na kremo, pa je lahko še tako dobra. Torej, vonj pri meni igra ključno in prvo sito, skozi katerega mora krema, da v meni vzbudi zanimanje. Če mi vonj ne ustraza, sem prepričana, da krema ni prava zame, saj mi ne da pravih občutkov ob uporabi, ki posledično pripomorejo k lepši koži. Tukaj bi lahko stopnjevali to temo v aromaterapijo, vendar nisem tam doma, zato ostanimo pri tem.

Katere kreme dišijo najlepše. 

Obožujem naravne vonje, torej tiste, ki nimajo dodanih parfumov, umetnih dišav. Eterična olja, rože, rastline, tak vonj me najbolj prepriča. Na splošno, pa je vonj po naravnih sestavinah najbolj delikaten, saj ga ima uporabnik lahko zelo rad ali pa ga sploh ne prenese. Tu se delimo nekako na 50/50, jaz sem torej med tistimi, ki obožujemo tak vonj krem. Takšne vonje najdemo pri Decleorju in Clarinsu. Seveda je teh znamk še veliko, jaz se osredotočam na tiste, ki jih sama rada uporabljam in me prepričajo tudi v vseh ostalih segmentih.

dior-capture-xpPotem so tu še meni ljubi vonji in znamke, ki ne bazirajo na filozofiji aromaterapije in eteričnih olj, temveč so vonji njihovih krem prav tako čudoviti, nežni, pudrasti, prijetni. To so zame znamke Guerlain, Sensai, Dior in Shiseido. Pri vsaki od teh znamk, so razvili vonj (največkrat gre za mešanico naravnih sestavin), ki je vključen v vse izdelke, spreminja se le glede na ostale sestavine, ki jih določen proizvod vsebuje.

Pri tem moram izpostaviti DIOR, edini fashion brand, ki mu priznavam odlično kvaliteto tudi na področju skin care-a.

V zadnjih 5-10ih letih so naredili ogromno na razvoju svojih labaratorijev, vrtov, formulacij, kar se resnično pozna na kvaliteti, zato njihovim proizvodom popolnoma zaupam, bila pa sem tudi priča odličnim rezultatom na svoji koži. Ostali izmed naštetih, pa so lepotne znamke, katerih fokus je seveda samo na tem področju in imajo moje zaupanje in zvestobo že leta, njihovi vonji pa so naravnost čudoviti.


Najboljša tekstura. 

Pri teksturi mi je zelo pomembna mazljivost, vpojnost in after effect, ki pa želim, da je različen glede na letni čas in stanje kože. Poleti želim, da se krema takoj vpije, da pusti kožo navlaženo, ohlajeno in voljno, da ne pušča nobene sledi, hrati pa, da kože ne zateguje. Bog ne daj, da se svaljka ali pa, da mi pusti kak film na koži. Te lahke teksture znajo biti zelo problematične, saj morajo združevati kar nekaj nasprotujočih si efektov. V ostalih letnih časih pa obužujem zelo bogate teksture, morajo biti dovolj mastne, aromatične in da jih po nanosu še čutim na obrazu, tudi, če se še malo svetim kako uro, mi prav ustreza. Večinoma, pa mi koža kar dobro vpije še tako bogate teksture. Ne prenesem pa ‘bogatih tekstur’, ki pustijo voskast ali silikonast efekt (ta je zelo priljubljen, navječkrat žameten občutek, pudrast, kot suho olje), ker puščajo na koži plasti, ki se ne vpijajo, ampak delujejo na površini. Sovražim, resnično.

ar_3-cremes-presse_sp-806x453Krem z odličnimi tekturami, ki jih naravnost obožujem, je zelo veliko, vedno pa  mi da besedna zveza ‘dobra tekstura’ takoj asociacijo na Guerlainovo linijo Abeille Royale.

Cela linija, vonj, sestavine, učinek, teksture so kraljevske, tako kot glavni sestavini, matični mleček kraljevske črne čebele in med. Ravnokar uporabljam čisto novo oz. prenovljeno kremo za suho kožo in mi predstavlja najlepši in najbolj sproščujoči del dneva, moji koži pa kraljevsko razvajanje. Tekstura nove dnevne kreme je kombinacija bogatosti in lahkotnosti. Na koži pusti takojšen občutek mehkobe in ugodja s polnim sijajem. Bogata dnevna krema, ki jo uporabljam, ima udobno teksturo, bogato kot balzam. Obogatena je z maslom čebeljega voska, pridobljenega izključno iz naravnih virov. Izredno mazljiva tekstura v trenutku zgladi kožo. Slasten in čuten občutek, ki ga okrepi tudi sama medena barva kreme. Ob stiku s kožo je nektar lahkotno svež, očara pa sam vonj po soncu. Medene note absoluja čebeljega voska prepletenega s cvetnimi notami mimoze, košeničice in svežino zelišč.

Za to, meni najljubšo linijo pri Guerlainu, si bom tudi vzela čas in jo natančno predstavila v samostojnem zapisu.

Leave a Reply

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.