Moja barva las je naravna

Facebook Twitter Pinterest

Naslov zapisa ima lahko dva pomena. Prvi je barva las, ki nam je dana po naravi, drugi pa so barve za lase, ki so lahko naravne. Sama sem pristašica tega, da nam najbolj pristaja tisto, kar nam je dala narava. Vendar se nekateri že kar nekaj časa borimo s tem, da imamo kašen siv las ali veliko teh in da je potrebno lase barvati, če pač ne želimo biti sivi.

Moja naravna barva las je temno rjava, ob rojstvu celo črna. Ker so temni lasje v večini primerov bolj nagnjeni k izgubi pigmenta, beri sivim lasem, sem se tudi sama že v najstniških letih spopadla s kakšnim sivim. Takrat sem ga gladko izpulila, danes, pa bi bilo to že malce težje.

Torej, zelo pogosto barvanje, kakšno barvo izbrati, katero znamko in sestavo barv uprabljati, so bile moje večne dileme. Da se sivi ne bodo tako opazili, sem šla celo na svetlejšo barvo las, vendar sem se po parih poskusih odločila, da tega ne bom nikoli več storila. Raje se barvam vsak teden, če je potrebno.

No, potrebno je na 14 dni in začela se je misija, kako bi to pogosto dejanje čim bolj olajšala sebi in seveda tudi svojim lasem ter lasišču. Dolgo časa sem imela zmotno prepričanje, da mora biti barva, za prekrivanje sivih las, močna, da bo dobro prekrila. K sreči me je kolegica, ki se je takrat ukvarjala z blagovno znamko lasne kozmetike, prepričala v nasprotno. Glede na to, da se barvam tako pogosto, je lahko barva zelo nežna in naravna, saj se v tako kratkem času ne spere in kljub temu prekrije vse sive lase. In to drži kot pribito. Vsekakor me je barvanje z močnimi barvami zelo skrbelo, prav tako pa je trpelo moje lasišče.

Tako sem že nekaj let zvesta barvam za lase slovenske blagovne znamke Martis Respect, ki jo izdeluje podjetje Naturavit. Naj vam predstavim te barve, ki bi se jih morali posluževati vsi, ki se pogosto barvate in vsi, ki vam je mar, kaj nanašate na svoje lase. To so barve brez zdravju škodljivih elementov.

Respect je edinstvena obstojna barva za lase, ki s pomočjo rastlinskih izvlečkov ognjiča, pšeničnih kalčkov in koprive ščiti ter okrepi strukturo las. Pšenični kalčki so bogat vir vitaminov E in D, krepijo lasni koren in lase ohranjajo prožne in sijoče, kopriva deluje razkuževalno in vlaži lasišče, ognjič pa pomirja kožo. So BREZ AMONIJAKA, RESORCINA, PARAFENILENDIAMINA, SLES IN SLS. 

100% prekrije sive lase, je zelo nežna, enostavna za uprabo, ne peče ali srbi, nima neprijetnega vonja. Včasih, oz. zelo pogosto, kadar si nanesem barvo na lase, se zgodi, da pozabim, da jo moram čez dobre pol ure sprati in jo imam na glavi kar uro ali dve. To seveda ni pravilo in se odsvetuje, želim povedati le, da kljub takšnim kiksom, lasišče niti malo ni občutljivo ali da bi peklo oz., da bi bile vidne kakšne posledice. Barva je resnično nežna in naravna. Sama v kemijske sestavine ne zahajam, mene prepriča dejstvo, da niti malo ne smrdi po kemikalijah, da niti malo ne peče in da moje lasišče in lasje niso prizadeti od pogostega barvanja. To so mi najbolj pomembne prednosti, da uporabljam to barvo.


V embalaži prejmete barvo, razvijalec, regenerator, rokavice za enkratno uporabo in navodila. Izbirate lahko med 26 odtenki. 

Moja praksa barvanja las.

Predvsem je na sporedu skoraj tako pogosto, kot lakiranje nohtov, le da mi vzame dosti manj časa. Ja, prav ste prebrali. Povprečno barvam svoje lase na cca. 14 dni, saj mi tako hitro rastejo in na temnih laseh se narastek res hitro pozna. Uprabljam barvo številka 3, ki je najbolj podobna moji naravni barvi, nanos na narastek mi ne vzame več kot 15 minut časa, barvo načeloma pustimo na laseh cca. 30-45 minut in v eni uri, so naši lasje kot novi in mi, kot rojeni z njimi. Včasih, kadar nimam niti toliko časa, si zmešam samo polovico barve in na hitro premažem samo narastek na vrhu in ob čelu, ter malo levo-desno, kar mi vzame 5 minut in naslednjič nadoknadim manjko 🙂 To so mali triki velikih mojstrov 😉 Skratka, ta ritual mi je postal rutina, ki me niti malo ne živcira, prav tako pa sem pomirjena, ker so moji lasje in lasišče zdravi, nepoškodovani. 


Torej, kaj je lahko še lepšega, kot da vam barvo in kakšen odličen naravni proizvod za nego las, brez stroškov dostavijo kar na dom ;-). V naslednjih mesecih pripravljam tudi zanimive aktivnosti na mojem Instagramu, kjer boste lahko sodelovali in pošiljali zanimive fotografije vaših las, kako jih barvate in sodelovali za lepe nagrade. Spodaj lahko pustiš komentar, kakšna praksa pa se obnese pri tebi in prekrivanju sivih las. Se beremo 😉

Leave a Reply

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.