Okroglo očisti bolje

Facebook Twitter Pinterest

S ščetkanjem zob se spogledujemo, odkar pomnimo. Tako, kot so nam starši priučili to POMEMBNO navado, obvezo, takšen odnos imamo do tega skozi celo življenje. Sama dam na umivanje zob izredno veliko, saj sta ustna higiena in zdravje naših zob zelo povezana z zdravjem celega telesa. Zobje so tudi stvar lepote in med prvimi, ki jih naš sogovornik opazi. Vsekakor ima vsak različno obliko, barvo zob in niso samo ravni in beli zobje lepi. Važno, da so čisti in zdravi. Sama sem vedno posegala po najboljših proizvodih za čiščenje zob, vsaj tako so me prepričali z opisom in kvaliteto. Od kar pomnim, uporabljam zobne ščetke Curaprox, več kot 10 let električno ščetko Sonicare in dobro leto hydrosonično ščetko Curaprox. Najpomembnejše, pa je čiščenje medzobnih prostorov, saj od tam izvirajo skoraj vse zobne bolezni, za kar redno uporabljam medzobne ščetke Curaprox. Zobne ščetke z vrtljivimi glavami mi niso poznane, razen tiste, ki jo uprabi zobozdravnik, ko spolira zobe in je vsekakor izredno učinkovita. V tej viziji so narejene tudi električne zobne ščetke Oral B, katerih osebno ne poznam in se predtavitve žal nisem mogla udeležiti, sem pa poslala kolega Luka, ki bo še kdaj napisal kakšno oceno tehničnih stvari, gadgetov etc. Predvsem zato, ker mi vedno ne znese in nekatere stvari res bolje oceni nekdo, ki spremlja novosti na tem področju, ne pa ženski laik, ki gleda predvsem na to, kaj je vizualno lepše 🙂 …to sicer ne velja za zobne ščetke, ampak pustimo. Poglejmo raje, kaj je zapisal Luka.

Živjo, moje ime je Luka in sem navdušenec nad vsem “pametnim”. Konec lanskega leta sem se udeležil predstavitve na temo umivanja zob in pripomočkov Oral B, za katero sem, iskreno povedano, mislil, da res ne more biti tako zanimiva. Kot že kdaj, sem se pošteno zmotil. Že sam sprejem na dogodek s strani deklet agencije Sidera, je bil zelo prijazen. Naredil sem par “fotk”, si ogledal kraj zločina in počakal na fashionably late goste.

Sama predstavitev je bila zelo poučna, izvedel sem dosti novega in osvežil znanje, ki sem ga nekoč že imel, a je šlo v pozabo. Začnimo pri osnovah. Šnops oz. domača slivovka pozitivno vplivata na stanje v naši ustni votlini, prav tako sir in ostale bazične stvari – višji pH – saj se v ustni votlini ponavadi pojavi zakisanost, ki negativno vpliva na dlesni. Tega ne vzeti zdravo za gotovo, saj pišem po spominu.

“Torej, v Sloveniji ima več kot 90% odraslih, obolenje dlesni. To lahko spremenimo le z bolj rednim in učinkovitim umivanjem zob. “

Kako redno si jih bomo umivali, je odvisno od nas (jaz osebno nisem nikoli maral ščetkanja), kako temeljito, pa je v veliki meri odvisno tudi od zobne ščetke.

Tukaj nastopi naša zvezda večera Oral B Genius 9000. Bolana zadeva, ki ima 3D glavo in se premika v 3 različne smeri. No, za tehničnega navdušenca kot sem jaz, do sem predstavitev še ni dosegla pretiranega navdušenja, kot bi predstavitev kakšnega pametnega telefona npr. Nato se je počasi začelo. Pozornost mi je pritegnilo dejstvo, da ima ta ščetka veliko “pametnih” spodobnosti v simbiozi z vašim pametnim telefonom. Prva, res zanimiva in uporabna funkcija je, da premočno pritiskanje ščetke na zobe in dlesni, opozori z rdečo lučko, ki lahko prepreči večje poškodbe dlesni, 3D premikajoča glava, pa očisti vsak kotiček zob.

Kot zadnje in najbolj zanimivo je povezovanje s pametnim telefonom, na katerega si naložite aplikacijo, ščetko in mobilnik povežete, nato pa telefon s pomočjo stojala (ki je v paketu) začasno fiksirate na ogledalo. Zdaj mobilnik in ščetka med seboj komunicirata, kjer vam prvi s pomočjo “face recognitiona” kaže, na katerih segmentih ste premalo zdrgnili, oziroma, kje ste se s ščetko premalo zadrževali. Stvar me je popolnoma navdušila in čeprav je nisem imel priložnosti stestirati, sem jo definitivno uvrstil na “whish listo” gadgetov, saj je obenem pametna naprava, po drugi strani pa skrbi za higieno in zdravje mojih zob. Z eno besedo, fenomenalno.

Luka Za darilo smo na koncu predstavitve in kratkega druženja dobili električno ščetko Oral B Pro 770. Kaj naj rečem, prav tako je life changer! Kot sem nekje vmes žeomenil, nisem fan drgnenja zob, zato je ta ščetka kot nalašč zame. V paketu dobiš glavo-ščetko, nastavek s funkcijami in polnilec. Za vse, ki se bojite stika vode z elektriko, je polnilec brezžičen, oziroma “wire-less”. Se pravi, brez žic, baterija se torej polni kot pri novem iPhone-u ali tri in več let staremu android mobilcu (če veste kaj mislim). Zraven sta dve glavi za ščetkanje, verjetno obe mišljeni za enega uporabnika, ker pa sem tako velik navdušenec nad tem opravilom, pa sem eno glavo odstopil mlajšemu bratu, ki trenutno obiskuje 4. razred osnovne šole in prav tako ne mara umivanja zob in vedno protestira. Ko sem ga zanimiral z električno ščetko, sem ga popolnoma navdušil nad umivanjem. Pred Pro 770 si je zobe umival Oral Bpod prisilo in izsiljeval razne ugodnosti, medtem ko si sedaj zobe umiva z večjim veseljem, kot igra igrice. Upam, da to ni le kratkotrajno navdušenje. Ščetka je nižji cenovni razred v primerjavi z Genius 9000, stanje okrog 65 €, ampak ima prav tako 3D glavo, ki se giblje v 3 smeri in je odlična, ima funkcijo časovnega intervala 30 sekund, opozori z dvakratnim glasovnim signalom oz. da občutek, kot da se bo izklopila. To me je ob prvi uporabi za moment zaskrbelo, saj sem že mislil, da bo crknila, pa nova je …torej, to je le opozorilo, da se morate prestaviti na drugo četrtino ustne votline oz. zobnega segmenta. Ko konča s svojim poslanstvom do naslednjega ščetkanja, pa opozori 3-krat.


Hvala agenciji Sidera in Oralu B za odlično predstavitev in povabilo, se že veselim, kaj nam boste predstavili prihodnjič.

Pod ta zapis lahko pustite komentar, kakšne imate vi izkušnje z električnimi zobnimi ščetkami, jih uporabljate, kakšni so rezultati, katera vam je dobra etc. Hvala in se beremo!

Leave a Reply

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.