Decleor, olja v negi obraza

Facebook Twitter Pinterest

Pišem o svoji tretji in prvi najljubši negovalni kozmetiki, Decleorju. V to znamko sem se zaljubila zaradi vonja in aromaterapevtskih učinkov ter zato, ker pri negi obraza uporabljajo olja, ki jih obožujem v  ‘duo konceptu’, kjer se na očiščen obraz vedno prvo nanaša olje in zatem krema. Seveda obojno izberemo glede na potrebe naše kože in željene učinke. Ker velja veliko zmotnih prepričanj glede olja in nege kože, bom napisala nekaj dejstev za širšo percepcijo.

Aromaessence serumi z izjemnim globinskim delovanjem …

Tako se imenujejo olja oz. mešanice olj pri blagovni znamki Decleor. Vsak tip kože ima svojo mešanico. Odlikujejo pa jih naslednja dejstva: 100% naravna – brez konzervanskov, brez parabenov; 100% čista – brez barvil, brez mineralnih olj; 100% aktivna – koncentrirano delovanje. Znako odlikuje 50 vrst eteričnih olj, ki jih najdemo v 150ih izdelkih.

Duo koncept 

Dva izjemno učinkovita koraka Decleor nege, serum + krema. Serumi imajo nežno in fino teksturo. Delujejo globoko v koži, zato jo globinsko očistijo in uravnovesijo. To je funkcija olj. Krema, ki jo nanesemo čez serum, pa kožo zaščiti pred škodljivimi okoljskimi vplivi.

 Globinsko delovanje

Koža odraža naše dobro počutje. Fiziološke motnje, slabe prehranske navade, slab življenjski slog in vse vrste stresa neposredno vplivajo na izgled. Eterična olja zelo učinkovito odpravljajo te motnje, ker imajo sposobnost, da kožo uravnovesijo. Koža je sposobna dobro vsrkati eterična olja, zato se vpijejo zelo globoko – točno tja, kjer problem nastane. Edinstveni in dragoceni serumi so koncentrati, ki vsebujejo 100% naravne aktivne sestavine, ki so izjemno učinkovite.

Tehnika nanosa

Na prste nanesemo tri kapljice aromaessence, jo segrejemo med dlanmi. Dlani položimo na obraz in nekajkrat vdihnemo. Nato z obema rokama nanesemo serum od čela proti sencam, pod očmi do nosu, po nazolabialni gubi in proti ušesom. V obliki številke 2.

Nekaj odgovorov na najbolj pogosta vprašanja in zmote: 

»Eterična olja so mastna«

Gre za vprašanje doziranja. Za cel obraz potrebujemo samo tri kapljice seruma. Takoj se vpije v kožo, kar lahko preverite tako, da čez nekaj sekund obraz obrišete z robčkom, na katerem ne bo nobene mastne sledi.

»Zakaj je barva serumov rumena?«

Eterična olja so pridobljena iz aromatičnih rastlin, zato je barva lahko različna – od rumene do oranžne, odvisno od vrste rastline. Rumena barva je naravna barva rastlinskih olj.

»Zakaj AROMESSENCE serumi ne povzročajo mozoljev?«

Eterična olja imajo sposobnost, da se v koži zelo dobro razpršijo. Vsebujejo vse specifične lastnosti rastline, iz katere so pridobljena, v zelo visoki koncentraciji. Lahko sproščajo, dajejo energijo, čistijo. Serumi so sestavljeni iz eteričnih in rastlinskih olj. Ne vsebujejo nobenih mineralnih olj, ki mašijo pore. Prednosti eteričnih olj pred mineralnimi so: ne mašijo por, zato ne povzročajo mozoljev, koži dovolijo dihati; ne sušijo kože, jo oskrbijo z vitamini, minerali in maščobnimi kislinami, zato omogočajo pravilno delovanje kožnih celic.

»Zakaj naj bi oseba z mastno kožo uporabljala AROMESSENCE?«

Eterična olja imajo sposobnost, da se vpijejo globoko v kožo. Posebna mešanica eteričnih olj v serumu AROMESSENCE™ Ylang Ylang uravnovesi proizvodnjo sebuma in globinsko čisti kožo, zato na površini ne prihaja do nepravilnosti. Če povem po domače, mastnega madeža, še posebej takega zasušenega, ne morete sčistiti z vodo, lahko pa ga razmastite z oljem (prav tako smolo) in očistite. Isto funkcijo imajo pravilno izbrana olja za mastno kožo.

»Ali nosečnice lahko uporabljajo eterična olja?«

Eterična olja, ki bi lahko škodovala nosečnicam, so v kozmetičnih izdelkih prepovedana za uporabo, zato jih Decleor ne uporablja. Zahvaljujoč njihovemu strokovnemu znanju, še posebej glede koncentracije eteričnih olj, nosečnice po prvih treh mesecih nosečnosti lahko uporabljajo vse njihove izdelke, razen linije za hujšanje Aroma Contour slimming range. Vse Decleor izdelke lahko nosečnice uporabljajo z zaupanjem.

»15 ml steklenička je majhna, kajne?«

Steklenička je majhna, vendar je to lepotni koncentrat in že 2-3 kapljice zadostujejo, zato steklenička zadostuje za 2 do 3 mesece.

 

Leave a Reply

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.