Spletni nakupi na iherb.com

Facebook Twitter Pinterest

Velikokrat sem v storijih in live-u na Instagramu pokazala produkte, ki jih naročam na spletni strani iherb.com. Ker ima spletna stran nekaj specifik glede poštnine, je dobro vedeti kakšen trik, ki ti lahko prihrani strošek, čeprav je poštnina tolikšna, kot jo plačamo, če nam nekaj pošljejo iz Slovenije in je zato relativno ugodna.

Vsota 22€

Če se želite izogniti carinskemu postopku ali kakorkoli se že imenuje, mora biti SUBTOTAL znesek 22€ ali manj. Tudi, če se od nakupa odštejejo popusti, bonusi, karkoli, se vedno gleda znesek SUBTOTAL. Če je višji od 22€, ti odprejo pošiljko, poslati jim moraš račun, nato ti zaračunajo cca. 6€ za postopek in 22% davka dodajo na znesek SUBTOTAL. Kot primer, za vsoto 30€ sem plačala okvirno 13€ ob prevzemu pošiljke na pošti. Cene so sicer dokaj ugodnejše, kot v Evropi, zato se včasih splača tudi plačati to dajatev in je še vedno ceneje.

SHIPPING SAVER

Proizvodi, ki imajo to oznako in naziv, imajo ugodnejšo poštnino, prav tako pa, če dodajaš takšne proizvode v košarico, ti nižajo ceno poštnine. Ni pa nujno, da bo produkt, ki ste ga kupili danes in je bil shipping saver, to tudi naslednjič. Te oznake dodajajo in spreminjajo.

POŠTNINA

Pišete mi, da imate poštnine 10€ in več, meni se to še ni zgodilo, imate pa seveda več možnih prevoznikov in izberete najcenejšo. Pri tej poštnini piše, da bo dostava zelo dolga, v realnosti pa pride v Slovenijo prav tako z DHL-om (kot najdražja opcija), do vaših vrat pa s Pošto Slovenije in je pri vas v roku 10 delavnih dni (vsaj pri meni je bilo skoraj vedno tako).

BONUSI

Od vsakega vašega nakupa vam priznajo 5% dobroimetja, ki ga lahko porabite, ko je pošiljka odposlana – shipped. Tega se lahko kar nabere, če veliko kupujete, vsekakor pa je vsaj za poštnino, če jo morate plačati. Pri bonusih je bila do nedavnega tudi AFFILIATE KODA – recimo moja je TIN5539, ki vam je vrednost naročila znižala za nekaj procentov. To so sedaj ukinili, jo pa še vedno uporabite v zato namenjenem okvirčku in se s tem zabeleži vaš nakup pri meni in mi prinaša nekaj ugodnosti pri mojih nakupih. Zato prosim, če kot zahvalo, da delim svoje nasvete in izkušnje z vami, uporabite mojo kodo tudi v bodoče in se obenem vsem, ki ste jo že uporabili, za to zahvaljujem. 

POVEZAVE DO MOJIH NAKUPOV

V inbox dobim pogosta vprašanja, kako skombinirati izdelke, da je čim nižja poštnina. Žal vsem ne morem pomagati, saj tudi sama vedno za to porabim kar nekaj časa, da med seboj združim izdelke, ki mi prinesejo brezplačno poštnino. Lahko pa delim z vami svoje nakupe, ki so mi prinesli brezplačno poštnino, vendar ni izključeno, da zdaj te iste kombinacije ne prinesejo FREE SHIPPING, saj se oznake shipping saver spreminjao, kot sem zgoraj že zapisala. Nekaj izdelkov je lahko ukinjenih ali pa niso trenutno na zalogi, saj moji nakupi segajo do leta 2017. Upam, da si boste lahko z mojimi nakupi olajšali delo in prihranili denar za poštnino. Moja koda, ki jo uporabite pred koncem naročila pa je  TIN5539 

Linki do nakupov

Leave a Reply

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.